Managed hosting door True

Ivanti neemt RES Software over

Investeerder achter 'oude' Landesk laat oog vallen op Bossche werkplekbeheerexpert

 

Investering dollar groei

Het Nederlandse RES Software is overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Ivanti. Beide bedrijven zijn actief in het segment van werkplek- en netwerkbeheersoftware. Ivanti is begin dit jaar ontstaan uit de fusie tussen Landesk en Heat Software. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Afgelopen april nam Ivanti al het Britse Concorde Solutions over, een aanbieder van software voor asset management. Nu is daar RES Software uit Den Bosch bijgekomen. De Nederlandse leverancier levert software die gericht is op het beschikbaar stellen van veilige en geautomatiseerde werkplekken en biedt oplossingen op het gebied van identiteitsbeheer in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Een belangrijke partner hierbij is Citrix.

Real Enterprise Solutions (RES) Software is in 1999 opgericht door Timo Bosma, Paul Agerbeek en Bob Janssen. Doel is om software te ontwikkelen waarmee ict-medewerkers werkplekken op een geautomatiseerde manier betere kunnen beheren en beveiligen, zodat zij ook tijd over houden voor inhoudelijk interessantere zaken.

Amerika lonkt

RES weet in Europa een positie op te bouwen en heeft de ambitie om ook in de Verenigde Staten en Azië te groeien. Daarvoor trekt het bedrijf in de afgelopen jaren extra kapitaal aan. De Bosschenaren halen in 2009 eerst circa negen miljoen euro bij de Amerikaanse investeerder Updata Partners op. Een jaar later volgt een extra bedrag van 4,7 miljoen euro, neergelegd door het Vlaamse fonds Gimv. Begin 2016 regelt het bedrijf een extra investering van tien miljoen dollar bij het Amerikaanse Orix Ventures. De investeerders zijn nu uitgekocht door Clearlake Capital, de eigenaar van Ivanti.

RES heeft een omzet van ruim vijftig miljoen euro en telt circa 250 medewerkers. Met de inlijving door Ivanti kan RES zijn Amerikaanse groeiplannen versnellen; voor Ivanti levert de overname als voordeel op dat het kan doorgroeien op de Europese markt. Het bedrijf is begin dit jaar ontstaan uit de fusie van Landesk, aanbieder van oplossingen voor desktop- en netwerkbeheer en –beveiliging, en werkplekbeveiligingsoftwareaanbieder Heat Software. Beide Amerikaanse bedrijven zijn in handen van de investeerder Clearlake Capital. De ambitie van Ivanti is om het portfolio uit te breide met nieuwe manieren om klanten te ondersteunen in hun zoektocht naar beter beheer en beveiliging van de digitale werkplek en het efficiënt managen van de it-infrastructuur.

Bestaande klanten van RES Software blijven verzekerd van ondersteuning en krijgen daarnaast toegang tot Ivanti’s wereldwijde 24/7-ondersteuning en gebruikersgemeenschap, stellen beide bedrijven. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6057147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.