Managed hosting door True

Prijzen van componenten in de lift

 

HAARLEM - Het ziet ernaar uit dat leveranciers van notebooks en platte beeldschermen meer geld kwijt zijn voor de aanschaf van lcd-schermen (liquid chrystal display).

Volgens berichten van de Aziatische nieuwsservice Digitimes verwachten de Zuid-Koreaanse lcd-producenten dat de prijs van 17 inch-monitoren in april met 20 procent stijgt naar rond de 380 dollar. De prijs van 15 inch-monitoren zal naar verwachting met gemiddeld 5 procent stijgen naar 255 dollar en de 14,1 inch lcd’s worden vermoedelijk 20 procent duurder, ofwel circa 250 dollar. De Taiwanese lcd-producten gaan uit van een gemiddelde prijsverhoging van 15 tot 20 procent voor 15 inch lcd’s.   De prijsstijging van belangrijke componenten als lcd-schermen, brengt met zich mee dat er een steeds grotere druk op notebook- en platte beelscherm-leveranciers ontstaat om hun eindprijs te verhogen. Behalve lcd’s heeft de industrie de laatste tijd ook te maken met gestegen prijzen voor geheugenchips (dram’s).   Vorige week verhoogde Apple de prijzen van zijn onlangs geïntroduceerde nieuwe iMac’s met honderd dollar. De iMac’s is uitgerust met een 15 inch plat beeldscherm. In een toelichting verklaarde Apple dat de prijsverhoging noodzakelijk was, omdat de prijs voor de beeldschermen met 25 procent was gestegen.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5994). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.