Managed hosting door True

Microsoft wint rechtszaak politie-licenties

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Microsoft hoeft de politie geen geld terug te betalen voor ongebruikte Office-licenties. Dat stelt een Haagse rechter. De politie-organisatie betaalde miljoenen euro's voor ongebruikte licenties en wil dat Microsoft hen compenseert voor een fout in de aanschaf van die licenties. Volgens de rechtbank valt Microsoft niets te verwijten. De fout is gemaakt door gebrekkige controle binnen de politie-organisatie, stelt de rechter.

De rechter oordeelt dat de vordering van de politie wordt afgewezen. Volgens de rechtbank is geen sprake van onverschuldigde betaling dan wel ongerechtvaardigde verrijking. De rechtbank stelt dat de politie een grote professionele wederpartij is, waarbij het besteltraject van de licenties naar buiten kennelijk over verschillende ‘schijven’ liep. 'Elke opgave werd dus door verschillende functionarissen binnen de politie gezien voordat deze werd gedaan', staat in de samenvatting van het vonnis.

Niet voor het eerst

Eerder eiste de politie bijna 3 miljoen euro terug voor ongebruikte Office-licenties. Volgens haar is er sprake van een administratieve fout. Microsoft zou willens en wetens het bedrag voor die ongebruikte software geïncasseerd hebben.

In een eerder geval in 2005 stortte Microsoft wel geld terug. Toen kreeg de politie na een administratieve fout 765.00 euro retour. De rechter stelt dat Microsoft niet opnieuw coulant hoeft te zijn. Zeker omdat er nog via e-mail door Microsoft is gecheckt of het aantal bestelde licenties klopte. Op die mail is nooit een reactie gekomen. De politie wijdt dat aan organisatorische problemen door de herstructurering van de landelijke politie-organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5983740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.