Managed hosting door True

Also ziet omzet en winst stijgen in 2016

 

Stijging

Ict-distributeur Also heeft in 2016 een omzet bereikt van 8 miljard euro. Dit is een groei van 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst bedraagt 83,2 miljoen euro. Dit is een groei van 32,3 procent ten opzichte van 2015. De supply business-tak was verantwoordelijk voor 6,2 miljard euro van de omzet. Dit is twee miljoen meer dan in 2015. Het solutions-onderdeel leverde, net als vorig jaar, 1,5 miljard euro op. Op het gebied van services was er een stijging van 212 miljoen euro naar 220 miljoen euro.

Uit het jaaroverzicht over 2016 blijkt verder dat het bedrijf vorig jaar 3524 werknemers uit vijftig verschillende landen in dienst had. Verder wordt duidelijk dat het Zwitserse bedrijf voor 3,7 miljoen investeerde in overnames. Het grootste gedeelte van dit bedrag werd gespendeerd aan de aankoop van het eveneens in het Alpenland gevestigde Bachmann Mobile.

Also bundelt logistieke, financiële en it-diensten samen in individuele ‘services packages’ voor klanten. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van 7,8 miljard euro en het behoort tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5964899). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.