Managed hosting door True

KPN neemt ICT-dienstverlener Divider over

 

samenwerking

Telecombedrijf KPN heeft Divider overgenomen, een Nederlandse clouddienstverlener gespecialiseerd in het leveren van werkplekken, VoIP-telefonie, (wireless) lan-netwerken en (internet) vpn-verbindingen aan bedrijven met veel vestigingen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overname past binnen de strategie van KPN om te groeien in ict-dienstverlening en versterkt volgens het bedrijf de positie van KPN op de zakelijke retailmarkt. Divider levert ict-diensten voor grootzakelijke klanten tussen tweehonderd en duizend medewerkers. Het in Leiden gevestigde bedrijf heeft 32 medewerkers. Zij blijven vanuit hun eigen kantoor werkzaam. 

Eerder dit jaar kocht KPN securityspecialist DearBytes. Het bedrijf is hiermee onderdeel geworden van KPN Security Services.

ICT-positie uitbouwen

Begin deze maand gaf KPN-topman Eelco Blok aan dat het bedrijf de positie in ict uit wil bouwen. Zo heeft het bedrijf zes datacenters die specifiek colocatie-diensten aanbieden, ondergebracht in de nieuwe onderneming NLDC. Hiermee moet volgens de onderneming beter worden ingespeeld op de groeikansen in de markt voor colocation, waarbij ‘carrier en cloud neutraal’ voor klanten belangrijke beslissingscriteria zijn. KPN zegt zich ook goed te positioneren voor groeikansen wat betreft het internet of things (IoT) via een landelijk dekkend LoRa-netwerk en het aanbieden van IoT-diensten via verschillende netwerktechnologieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5964374). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.