Managed hosting door True

Deens ProData koopt ICT-detacheerder Eliantie

Klanten profiteren van nearshoring in Polen

 

Deal handen schudden overname

Ict-detacheerder Eliantie uit Rijswijk wordt overgenomen door het Deense ProData Consult. Algemeen directeur van Eliantie, Jeroen Diederik en commercieel directeur Maurice Blanken hebben hun meerderheidsaandeel verkocht. Ze blijven wel aandeelhouder en nemen de leiding over ProData Consult in Nederland op zich. De Nederlandse activiteiten van ProData, dat een kantoor in Gorinchem heeft, worden ondergebracht bij die van Eliantie.

Eliantie heeft op dit moment ongeveer 75 ict'ers op het gebied van infrastructuur, beheer, softwareontwikkeling, testen projectmanagement en consultancy aan het werk. ProData is in Nederland met zo'n 25 man actief. De gezamenlijke activiteiten zouden goed zijn voor een omzet van rond de 15 miljoen euro.

Commercieel directeur Maurice Blanken ziet veel overeenkomsten tussen het bedrijfsmodel van Eliantie en ProData. Aan Computable meldt hij: 'Beide bedrijven hebben de doelstelling om bij een vraag van een klant direct de juiste mensen uit de markt te kunnen halen. Wij zijn gespecialiseerd in het aantrekken van hooggekwalificeerde ict'ers. Zo ontzorgen we organisaties bij hun zoektocht hiernaar.'

Nearshoring

Hij verwacht dat klanten door de overname ook zullen profiteren van een nearshorelocatie van ProData in Warschau in Polen. Er komt een tweede Poolse locatie in Krakau. 'In Nederland wordt het steeds lastiger om de juiste ict-professionals te vinden. Door deze Poolse vestigingen van ProData kunnen we ook voor Nederlandse klanten hooggekwalificeerde ict'ers bemiddelen tegen een scherp tarief dat soms de helft lager is.'

Blanken denkt niet dat nearshoring de tarieven van Nederlandse ict'ers onder druk zet. 'Let wel, het gaat hier om ontwikkelaars. Die zijn in Nederland schaars, dus die tarieven blijven hoog. Waar in Nederland maar een paar honderd ontwikkelaars per jaar afstuderen, gaat het in Polen nog om duizenden. Dat drukt daar de tarieven. In Polen is it-ontwikkelaar blijkbaar nog een gewild vak. In Nederland zijn er meer en meer ict'ers die een rol tussen de business en it ambiëren. Maar ontwikkelaars blijven hard nodig om nieuwe dingen te maken.'

Heineken en Delta Loyd

Eliantie is in 1989 opgericht en levert ict-professionals aan een aantal grote klanten zoals Heineken en Delta Loyd. Het bedrijf is de afgelopen jaren door meerdere keren genomineerd voor een Computable Award voor detacheerder van het jaar.

Het in 1994 opgerichte ProData Consult levert 800 consultants verspreid over Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Polen en Nederland. Het bedrijf is sinds 2013 actief op de Nederlandse markt, nadat een eerdere poging was mislukt.

De transactie is begeleid door financieel adviesbureau MBCF dat zich specifiek toespitst op de begeleiding van overnames en transacties.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5949501). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.