Managed hosting door True

Marc Jourlait is nieuwe CEO Kodak Alaris

 

Marc Jourlait

Kodak Alaris benoemt Marc Jourlait (49) per 1 januari 2017 tot ceo van Kodak Alaris Holdings Limited. Interim-ceo Jeff Goodman zal terugkeren als chief operating officer (coo) om Jourlait de komende maanden te ondersteunen en in te werken. De Fransman zal zijn werkzaamheden verrichten vanuit de vestiging in het Amerikaanse Rochester.

Jourlait was eerder ceo bij Navico, een maritieme elektronicafabrikant. Daarvoor werkte hij in leidinggevende functies bij Apple, HP, Seagate, Technicolor en Bose. Hij behaalde een MBA in international business aan de ESCP Europe business school in Parijs.

Kodak Alaris

Nadat fotografieconcern Eastman Kodak in 2013 bijna failliet ging, kwam er na een zware reorganisatie een afgeslankt bedrijf dat is doorgegaan onder de naam Kodak. Het Amerikaanse bedrijf richt zich met name op imaging en digitale fotografie voor grootzakelijke markt. De activiteiten op het gebied van 'personalized imaging en document imaging' werden in 2014 ook nog afgestoten. Dit deel is sindsdien actief onder de naam Kodak Alaris en is eigendom van het Britse Kodak Pension Plan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5910524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.