Managed hosting door True

Bill Gates gelauwerd door Barack Obama

 

Bill Gates

Bill Gates

De Amerikaanse president Barack Obama heeft deze week de Presidential Medal of Freedom, de hoogste erkenning die een burger in de Verenigde Staten kan krijgen, toegekend aan onder meer Microsoft-oprichter Bill Gates en diens vrouw Melinda.

Beiden kregen de medaille voor ‘het baanbrekend werk dat ze wereldwijd verrichten voor miljoenen mensen op het vlak van medische zorg, zuiver water en een veilig en gezond milieu.’ Obama prees het werk van ‘dit koppel ongeduldige optimisten’ en hun inzet om van de wereld een steeds betere plek te maken.

Bill & Melinda Gates Foundation

Bill Gates behaalde wereldfaam als de stichter van het softwarebedrijf Microsoft, dat van hem een van de rijkste mensen op aarde maakte. In 2008 verliet hij het bedrijf om zich voltijds met zijn liefdadigheidsinstelling de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) bezig te gaan houden. BMGF is de grootste privé-liefdadigheidsinstelling in de wereld. Ze werd opgericht in 2000 en wil wereldwijd de gezondheidszorg verbeteren en de extreme armoede uitroeien. In de VS wil ze het onderwijs verbeteren en de toegang tot ict uitbreiden. De stichting wordt gecontroleerd door Bill Gates, zijn echtgenote Melinda en miljardair Warren Buffett. 

Presidential Medal of Freedom

De Presidential Medal of Freedom wordt uitgereikt aan ‘personen die een bijzonder significante bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid of nationale belangen van de Verenigde Staten, de wereldvrede, cultuur of andere betekenisvolle publieke of private ondernemingen.’ Dit jaar viel de eer aan eenentwintig mensen te beurt. Onder hen naast het koppel Gates ook acteur Robert De Niro, basketballegende Michael Jordan, zangeres Diana Ross en tv-showpresentatrice Ellen DeGeneres.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5887457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.