Managed hosting door True

CEO Breedveld kondigt vertrek aan bij Ordina

Opvolger Jo Maes start op 1 april 2017

 

Stépan Breedveld, bestuursvoorzitter van ict-dienstverlener Ordina, heeft besloten de onderneming per 1 april 2017 te verlaten. Hij wordt opgevolgd door Jo Maes die sinds 2014 de activiteiten van Ordina in België/Luxemburg leidt. Volgens Breedveld staat het bedrijf na zes turbulente jaren weer op de rails en vindt hij dat een goed moment om zijn vertrek aan te kondigen. Het is nog niet bekend wat Breedveld na 1 april 2017 gaat doen.

De raad van commissarissen van Ordina benoemt de 48-jarige Jo Maes per 1 januari 2017 tot lid van de raad van bestuur en per 1 april 2017 voor vier jaar tot voorzitter van de rvb en chief executive officer (ceo). De kennisgeving van zijn benoeming tot statutair bestuurder zal geagendeerd worden op een bijeen te roepen Buitengewone Algemene Vergadering op 7 december aanstaande. Maes is in 2011 bij Ordina België/Luxemburg in dienst getreden en is sinds 2014 algemeen directeur van Ordina Belux. 

De vertrekkende ceo Breedveld stelt dat Ordina na een aantal moeizame jaren met diverse reorganisaties en besparingsrondes weer een gezond bedrijf is. ‘We maken winst, beginnen weer te groeien en zijn schuldenvrij per halfjaar 2016. Voor mij waren het zes intensieve jaren waarin we veel van ons management en medewerkers hebben moeten vragen.’  

1 april

Jo Maes

Dat Breedveld pas op 1 april 2017 vertrekt en niet op 1 januari 2017, wat logischer zou overkomen, heeft te maken met het feit dat hij de jaarcijfers over 2016 nog wil presenteren. Eerder werd ook al bekend dat financieel directeur Jolanda Poots-Bijl per 19 september vertrekt en wordt opgevolgd door Annemieke den Otter.

Maes, die een Master in ‘civil engineering’ (Vrije Universiteit Brussel, 1986 – 1991) op zak heeft, gaf eerder leiding aan de Belgisch/Luxemburgse vestiging van automatiseerder Sopra. Daarvoor werkte hij bij Business Architects International, Cimad en NMBS.  

Bij Ordina werken in de Benelux ruim 2800 medewerkers. Het aan de Euronext Amsterdam genoteerde ict-bedrijf boekte het afgelopen boekjaar een omzet van 348 miljoen euro. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5837073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.