Managed hosting door True

Micro Focus neemt onderdelen HPE over

HPE krijgt 2,5 miljard dollar en behoudt 50,1 procent aandelen

 

Deal handen schudden overname

Bedrijfsonderdelen van Hewlett Packard Enterprise komen in handen van de Britse firma Micro Focus. Aandeelhouders van HPE krijgen 50,1 procent van de nieuwe onderneming in bezit, die de naam Micro Focus krijgt.

De huidige waarde van Micro Focus wordt geschat op 6,3 miljard dollar. HPE ontvangt naast 50,1 procent van de aandelen ook een cashbetaling van 2,5 miljard dollar van Micro Focus voor de overgenomen onderdelen. Het nieuwe Micro Focus vertegenwoordigt dus een waarde van 8,8 miljard dollar.

Micro Focus neemt de HPE-volgende bedrijfsonderdelen Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management Businesses over. Deze onderdelen gaan volgens de Amerikaanse firma samen met het portfolio van Micro Focus een nieuwe onderneming vormen die één van ’s werelds grootste ‘pure play’ softwarebedrijven moet worden.

HPE wil zich met de resterende bedrijfsonderdelen verder profileren als de ‘leading provider’ van hybride it. ‘We nemen een volgende belangrijke stap om een sneller groeiende, meer winstgevende onderneming neer te zetten met een sterkere cashflow die klaar is voor de toekomst’, aldus Meg Whitman, president en ceo van HPE.

4,5 miljard dollar omzet

HPE voorspelt dat de combinatie van de softwareonderdelen van HPE met Micro Focus een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard dollar oplevert. De nieuwe onderneming richt zich op it-operations, security, informatiemanagement, big data analyse, cloud, open source en ontwikkeling. Bij de firma gaan vierduizend salesmedewerkers aan de slag om de producten aan de man te brengen.

Micro Focus verwacht de winst op de overgenomen softwareonderdelen van HPE na drie jaar te hebben verhoogd met 20 procentpunt. Aandeelhouders van HPE delen in de toekomstige winst, aangezien zij 50,1 procent van de nieuwe onderneming bezitten. 

Het kersverse bedrijf zal worden geleid door Kevin Loosemore, voorzitter van Micro Focus. Mike Phillips gaat fungeren als cfo. ‘De fusie zorgt ervoor dat we één van de ‘leading players’ op de softwaremarkt worden. De organisatie gaat profiteren van sterke posities in verschillende key segmenten en richt zich op nieuwe innovaties als mobility, cloud, internet of things, big data en analytics', aldus Loosemore.  

Overname na splitsing HP

De overname van softwareonderdelen van HPE door Micro Focus volgt op de eerdere splitsing van HP die eind 2015 plaatsvond. HP werd destijds gesplitst in Hewlett-Packard Enterprise voor de infrastructuur, software en diensten en HP Inc voor de pc- en printeractiviteiten. Meg Whitman is ceo van HP Enterprise, terwijl Dion Weisler de scepter zwaait bij HP Inc. Door de opsplitsing in twee bedrijven verwachtte HP per bedrijf scherper op marktontwikkelingen te kunnen reageren en daardoor sterker te kunnen concurreren en te groeien.

Micro Focus, opgericht in 1976, is een softwarebedrijf dat zich richt op opkomende technologieën en naar eigen zeggen bedrijven helpt om sneller te innoveren. Het hoofdkantoor van de onderneming zetelt in het Britse Newbury, een andere vestiging staat in het Amerikaanse Rockville.

Partnerschap met Suse

Naast de oprichting van de nieuwe firma, kondigen HPE en Micro Focus ook plannen aan voor een commercieel partnerschap met Micro Focus-onderdeel Suse. Hierbij zal Suse fungeren als HPE's preferred Linux partner. Dit zorgt er volgens de Amerikanen voor dat HPE’s Helion Openstack en Stackato-oplossingen met Suse’s expertise op het gebied van OpenStack worden samengevoegd. Dit heeft tot doel om 'de beste hybride cloudoplossingen aan te kunnen bieden aan klanten', aldus HPE.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5833573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.