Managed hosting door True

Xerox schrapt 150 banen in Venray

 

Printerfabrikant en documentdienstverlener Xerox gaat 150 banen schrappen Het gaat om werknemers in de tonerfabriek in Venray. Die activiteiten worden naar het buitenland verplaatst. Medewerkers vrezen dat Xerox mogelijk meer banen schrapt door de verplaatsing van werk naar andere locaties.

Volgens een woordvoerder is er inmiddels een sociaal plan voorgelegd aan de medewerkers die hun baan gaan verliezen. Het personeel is al op 20 juli 2016 ingelicht over de plannen om de banen in de toner-tak te schrappen. De ondernemingsraad is om advies gevraagd.

Het is al langere tijd onrustig op de vestiging in Venray. In 2014 legden de medewerkers er hun werk neer voor meer loon. FNV Bondgenoten beschuldigde Xerox later van stakingsbreuk doordat het bedrijf uitzendkrachten zou inzetten om geen productieverlies op te lopen door de stakende medewerkers.

Splitsing

In februari 2016 maakte het bedrijf bekend op te splitsen in twee aparte beursgenoteerde bedrijven. Eén bedrijf richt zich op documentenbeheer en het andere is gericht op business proces outsourcing (bpo).

De kosten voor de splitsing die eind 2016 moet zijn afgerond, zijn geraamd op tachtig tot honderd miljoen dollar. Xerox is bezig om de bestuurslagen van de nieuwe bedrijven samen te stellen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5809580). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.