Managed hosting door True

Nederland ICT wil digitalisering op politieke agenda

 

Nederland ICT pleit voor een kabinetsbrede visie op de digitale economie. Dat zegt de ict-branchevereniging in het manifest ‘Groei door digitalisering’ ter gelegenheid van de aankomende Tweede-Kamerverkiezingen. In het manifest benadrukt Nederland ICT dat het kabinet op thema’s als onderwijs, duurzaamheid, veiligheid en innovatie actie moet ondernemen en de kansen die digitalisering biedt voor economie en samenleving moet pakken.

‘Digitalisering is wat Nederland ICT betreft een van de grote thema´s van dit moment,’ zegt directeur Lotte de Bruijn. ‘Een visie op de kansen en bedreigingen voor de digitale economie mag dan ook in geen enkel partijprogramma ontbreken.’

In het manifest ‘Groei door digitalisering’ geeft Nederland ICT aan dat de digitale transformatie in volle gang is en dat de komende jaren tal van nieuwe innovaties impact zullen hebben op economie en samenleving. Dat betekent dat het volgende kabinet voor de taak staat om de kansen die digitalisering biedt voor Nederland optimaal te benutten. Met een aantal actiepunten op thema’s als onderwijs, duurzaamheid, veiligheid en innovatie biedt het manifest het volgende kabinet aanbevelingen voor gewenst beleid.

‘We geloven dat Nederland de komende jaren nog meer kan profiteren van de mogelijkheden die ict-toepassingen bieden. Met dit manifest sluiten we ons dan ook aan bij de NL Next Level campagne van VNO-NCW. Daarin wordt digitalisering terecht genoemd als belangrijke factor in de ambitie om Nederland naar een hoger niveau te brengen’, aldus De Bruijn.

Nederland ICT is de branchevereniging van de ict-sector met ruim 550 aangesloten bedrijven. De achterban vertegenwoordigt circa dertig miljard euro aan omzet.

                 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5790284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.