Managed hosting door True

Microsoft komt in zomer met update Windows 10

 

startpagina W10

Microsoft komt naar verwachting vanaf de zomer van 2016 met zijn eerste grote update van Windows 10. Dat kondigden ceo Satya Nadella en executive vice president Windows & Devices Group, Terry Myerson, aan in San Francisco. Daar gaven ze 30 maart 2016 de aftrap voor Build 2016, Microsofts jaarlijkse developer-conferentie.

De zogenoemde ‘anniversary update’ voor Windows 10 wordt een gratis update. De leverancier belooft veel nieuwe mogelijkheden voor consumenten en bedrijven te bieden. Voorbeelden die tijdens de presentatie werden genoemd waren onder andere biometrische toepassingen en nieuwe mogelijkheden voor het schrijven met een computer (digital inkt).

Volgens Microsoft is Windows 10 inmiddels op 270 miljoen apparaten geïnstalleerd en betekent dat de snelste adoptie van een besturingssysteem ooit. Myerson: 'Het Universal Windows-platform groeit en in de laatste maanden zagen we een groei van meer dan 60 procent aan nieuwe app-ontwikkelaars. Het is onze missie om Windows een platform te maken waar developers zich thuis voelen en optimaal kunnen ontwikkelen.'

Microsoft introduceert speciaal voor ontwikkelaars Visual Studio update 2 en een Anniversary SDK preview. 'Vanaf nu zijn hosted web apps beschikbaar. Bash wordt verwacht voor Windows, evenals de Desktop App Converter. Die is gemaakt voor het omzetten van Win32- en .Net-programma's naar het Universal Windows Platform. De converter moet het onder andere makkelijk maken oude software naar de Windows Store te brengen', aldus de softwareleverancier in een samenvatting van de aankondigingen van Nadella en Myerson in de openingsspeech van Build 2016.

Lees meer over de anniversary-update in het blog van Terry Myerson. In het blog van Kevin Gallo lees je meer over ontwikkelen voor Windows. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5730069). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.