Managed hosting door True

De dagen van de Java browser plugin zijn geteld

 

Java

Ict-leverancier Oracle maakt een einde aan de Java browser plugin. Het bedrijf heeft meerdere keren geprobeerd de plugin te verbeteren, maar deze pogingen hadden beperkt effect. Eind september 2016 zal de plugin niet meer verder worden ontwikkeld. Gebruikers worden aangeraden de Java browser plugin te deïnstalleren.

Oracle trekt de stekker uit de Java browser plugin. De verdere ontwikkeling van de plugin wordt gestaakt en de ondersteuning vervalt. De voornaamste reden om met het doorontwikkelen van de plugin te stoppen is dat browserfabrikanten de plugin probeerden te blokkeren, of in extreme proberen te waarschuwen voor Java-applicaties. Ook Google en Mozilla besloten de Netscape Plugin api, waar Java gebruik van maakt, niet meer te ondersteunen. Dit omdat Java verantwoordleijk is voor veel malware-infecties op computers.

Dat Oracle stopt met het ondersteunen van de plugin betekent echter niet dat Java verdwijnt. De programmeertaal wordt namelijk op meerdere manieren toegepast. De verdwijning van de plugin zorgt, volgens Oracle, betekent voor consumenten een kleiner risico op infecties. Java browser plugin was vooral in de zakelijke markt erg populair. Het werd gebruikt om een computer op afstand mee te bedienen. Oracle raadt iedereen aan de plugin te deïnstalleren. De toepassing wordt, volgens Oracle, vaak vervangen door html5-varianten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5693947). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.