Managed hosting door True

Jubileumfeest Virtual Affairs heeft Bulgaars tintje

 

Het Nederlandse FinTech-bedrijf Virtual Affairs blikt, op zijn vijftienjarig jubileum in Bulgarije, terug op de transformatie van de Bulgaarse it-industrie sinds het bedrijf daar een kantoor opende. Bulgarije blijkt ondertussen een derde plek te hebben veroverd op de wereldranglijst op het gebied van het aantal gecertificeerd ict'ers per hoofd van de bevolking.

Virtual Affairs bestaat 17 jaar en levert ict-oplossingen in de vorm van software en diensten aan banken en verzekeraars. Op de eerste dag van oktober in 2000 opende het zijn vestiging in Sofia, Bulgarije. Aanstaande 1 oktober bestaat het de vestiging van het softwarebedrijf in Bulgarije dus vijftien jaar. Volgens Robin Peters, algemeen directeur van Virtual Affairs, is er in vijftien jaar vooral veel veranderd in Bulgarije op het gebied van it. ‘De it-branche is getransformeerd van een ouderwetse industrie, naar een moderne branche die veel buitenlandse partijen aantrekt.’

Volgens Peters ontdekken steeds meer bedrijven in de it-branche Bulgarije. Dit komt volgens hem doordat de Bulgaarse krachten hoog zijn opgeleid en bijzonder gedreven zijn. ‘Een unieke combinatie.’ In Bulgarije werken zo’n twintigduizend it-professionals. Dit zet het land op de derde plek van de wereldranglijst van het aantal gecertificeerd ict'ers per hoofd van de bevolking, zo blijkt uit een eerder artikel op Computable. In hetzelfde artikel staat dat Bulgarije wereldwijd op de achtste positie staat wat betreft het absolute aantal it’ers.

Voordelen voor Nederlandse bedrijven

Virtual Affairs was een van de eerste Nederlandse partijen in de it-branche die de overstap naar Bulgarije maakte. De vestiging in Sofia begon in 2000 met tien medewerkers, inmiddels zijn dat er ruim vijftig. Peters meent dat de stap naar Bulgarije een goede keus is geweest voor het bedrijf. ‘Onze vestiging in Sofia is niet meer weg te denken uit ons productieproces. Bijna alle projecten die we hebben voltooid, zoals voor Knab, Achmea en Ditzo, kennen een Bulgaars component.’

Het land kent dan ook een aantal belangrijke voordelen voor Nederlandse it-bedrijven, vindt hij: 'Het land valt in dezelfde tijdzone als Nederland. Daarbij staat het qua afstand en cultuur dichter bij Nederland dan een land als India, wat samenwerken en on-site interactie vergemakkelijkt.’

Jubileumfeest

Virtual Affairs viert donderdag 1 oktober haar vijftienjarig jubileum in Sofia. Tom J.M. van Oorschot, Nederlands ambassadeur in Bulgarije, heft rond 18.00 uur het glas en opent de avond daarmee feestelijk. Peters heet vervolgens de gasten welkom.

Aanwezig zijn medewerkers, partners, oprichters en CEO’s van bedrijven binnen de IT-branche; de Bulgarian Association of Software Companies (BASSCOM), Bulgarian Association of Software Testing (BAST), European Software Institute Center Eastern Europe (ESI CEE), ING Bulgaria, MelonTech, Scalefocus, Strypes/ICT Automatisering, ISDC, De Giro, RDF, Microsoft Bulgaria, Launchub Seedfund, TMF, Sirma, Nemetshek, Athlon, OntoText en Quality House.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5608434). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.