Managed hosting door True

Rackserver en Peppercon samen in servermanagement

 

Rackserver, leverancier van hardwaresystemen voor serverparken en datacenters, gaat zijn serversystemen standaard uitleveren met de eRIC Express-servermanagementkaarten van Peppercon.

Het van origine Duitse Peppercon, onderdeel van Raritan Computer, ontwikkelt randapparatuur voor computersystemen en verkoopt deze wereldwijd via een groot aantal OEM-partners. Met deze samenwerkingsovereenkomst is Rackserver de eerste partij in Nederland, die de eRIC Express-kaart standaard bij zijn servers levert.

Met de eRIC Express-kaart is volledig beheer op afstand mogelijk bij elke status van systemen, inclusief opstarten, in de BIOS of bij een blauw scherm. Ook kunnen systemen met behulp van de kaart op afstand uit- en ingeschakeld worden en is een koude herstart mogelijk. De kaart voorziet verder in een virtuele floppy voor BIOS-updates op afstand en voor het opstarten met een nooddiskette, USB-massa-opslagapparatuur en cd/dvd-drive. De kaart is geoptimaliseerd voor gebruik in systemen van 1U en 2U hoogte en wordt dan ook veel ingezet door internet service providers, in datacenters en in industriële systemen.

eRIC Express biedt optimale beveiliging doordat alle data tussen de kaart en de gebruiker versleuteld wordt verzonden. De installatie is eenvoudig, omdat er voor de host op afstand geen speciale extra driver nodig is, en is volledig merk-, platform-, BIOS- en besturingssysteemonafhankelijk. Ook is geen speciale client nodig op de beheersystemen. Het beheer kan via elke willekeurige browser plaatsvinden. De eRIC Express-kaarten ondersteunen de beheerstandaard IPMI 2.0.

‘Beheer op afstand biedt bedrijven tal van voordelen in termen van beheergemak, tijdwinst en lagere beheerlasten en –kosten,’ zegt Halvard Woei A Sioe, directeur van Rackserver. ‘Door onze systemen direct te leveren met de eRIC Express-kaarten van Peppercon, spelen we in op de wensen van klanten om te profiteren van die voordelen. Peppercon staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande producten, we zijn dan ook verheugd dat we onze klanten door deze samenwerking kunnen voorzien van de laatste technologie voor beheer op afstand.’

‘Systems integrators als Rackserver hebben een sterke relatie met de markt en weten precies wat klanten willen,’ zegt Christian Pätz, CEO van Peppercon. ‘Het feit dat Rackserver onze technologie in zijn producten gebruikt, onderstreept dat we steeds beter inspelen op de eisen en wensen van een grote gebruikersgroep.’

Rackserver verwacht in 2005 minimaal 250 systemen voorzien van de eRIC Express-kaart te zullen leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/560520). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.