Managed hosting door True

Portland biedt nieuwe producten van Datto

 

Softwaredistributeur Portland voegt de productinnovaties van Datto toe als onderdeel van Portlands Continuïteit en Shrink Wrapped Service. Datto is een leverancier van uitgebreide oplossingen voor databack-up, recovery en business continuity. Het gaat om innovaties die zijn ontworpen voor dataprotectie. Deze zijn zowel geschikt voor on-premise op fysieke of virtuele servers, als in de cloud via SaaS-applicaties. Resellers krijgen via de softwaredistributeur de mogelijkheid om de nieuwe Datto-producten als Shrink Wrapped Service te verkopen.

Op 2 juli 2015 sloot Portland een partnership met het van oorsprong Amerikaanse Datto. Een leverancier van uitgebreide oplossingen voor databack-up, recovery en business continuity. Met deze samenwerking is Portland de exclusieve distributeur van Datto-producten in de Benelux. Hiermee biedt Datto het Nederlandse mkb en het Belgische kmo een betaalbare, kant-en-klare business continuity-oplossing bestaande uit hardware, software en services.

Datto heeft vijf nieuwe oplossingen ontworpen om de data van klanten beter te beschermen, terwijl deze gewoon verder gaan met hun eigen business. De innovaties maken deel uit van Datto’s Total Data Protection-platform dat bestaat uit fysieke en virtuele apparaten, software en Datto’s private cloud van meer dan 140 petabyte. Datto belooft een mogelijkheid van recovery - on-site of in de cloud - binnen zes seconden.  Portland biedt de vijf nieuwe en vernieuwde Datto-oplossingen aan. Ceo Kim van Brugge vind de producten goed passen in het productportfolio 'Continuïteit'. 'De DNA Router, Datto Backupify voor Office 365 en andere nieuwe productkenmerken en -functionaliteiten zijn voor onze resellers waardevolle producten en diensten. Hiermee geven zij hun klanten de garantie dat zij hun data kunnen beschermen, of het nu gaat om on-premise, in een SaaS-applicatie of in de cloud. De it-dienstverlener krijgt bovendien eenvoudig toegang tot deze nieuwe diensten en behoudt zijn directe contact en contract met de klant, een ideale ‘shrink wrapped service’.'

Datto Networking Appliance (DNA) Router

De Datto DNA Router is volgens Datto de eerste router die ‘in de cloud is geboren’. Zijn remote configuration en 4G-failover zijn ontworpen om in te gaan op de specifieke behoeften van managed service providers en om hun data-in-transit te beschermen. De DNA Router kan voglens Datto eenvoudig in de cloud worden geconfigureerd, in tegenstelling tot traditionele routers die vaak vatbaar zijn voor downtime en op afstand soms lastig te bedienen zijn. Daardoor is er minder fysiek onderhoud nodig en hebben eindgebruikers een betere gebruikservaring. Naar verwachting is deze oplossing in de  herfst van 2015 verkrijgbaar.

Datto Backupify voor Office 365

In navolging op Datto’s Backupify (de maker van cloud-naar-cloudback-up) van december 2014 komt de Datto Backupify voor Office 365 nu met een geautomatiseerde, veilige back-up voor Office 365. Voor partners die gebruik maken van Microsoft Office 365, betekent dit dat zij hun gebruikers cloud-naar-cloudback-upbescherming kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat klanten geen data verliezen door (al dan niet opzettelijke) menselijke fouten, hackers of virussen. Het is een toevoeging op de Backupify-producten voor Google Apps, Salesforce en andere SaaS-applicaties, en is op dit moment al verkrijgbaar.

Nieuw partnership met ownCloud

Datto sloot recentelijk een nieuw partnership met ownCloud, de organisatie achter de meest populaire software voor het synchroniseren en delen van bestanden. Hiermee synchroniseer en deel je bestanden veilig met alle nieuwe en bestaande Datto Siris 1- en Datto Siris 2-apparaten. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om vanaf elke plek samen te werken en documenten te delen. Zij slaan de data op hun SIiris-apparaat in hun lokale infrastructuur op, maken tegelijkertijd een back-up in de Datto-cloud en geven toegang aan de (mobiele) gebruikers op afstand met ownCloud. Dus direct een private-cloudoplossing voor de eindgebruiker zonder extra investeringen.

Datto Linux Agent

Datto’s nieuwe Linux Agent levert betrouwbare, zakelijke ondersteuning voor het Linux-besturingssysteem als toevoeging op Windows. In tegenstelling tot concurrerende oplossingen omvat Datto Linux Agent incrementele back-ups, geïntegreerde opslag, cloudreplicatie, het terugzetten van individuele bestanden en lokale virtualisatie. Msp’s die met Datto werken, kunnen hun bestaande Datto-apparatuur hiervoor gebruiken. Deze nieuwe functie is direct beschikbaar.

Updated Partner Portal

Het Partner Portal maakt het voor msp’s mogelijk om vanaf één plek al hun Datto-apparaten en -diensten te beheren. Met de toekomstige Datto Activity Feed en andere verbeteringen kunnen msp’s belangrijke notificaties en updates eenvoudiger zien. Hiermee lossen zij sneller problemen op en beheren zij deze efficiënter. Verwacht wordt dat het geüpdatet portaal herfst 2015 beschikbaar is.

Over Datto

De leverancier van complete back-up-, recovery- en business continuity-oplossingen werd in 2007 opgericht door Austin McChord. Het bedrijf is een niet-beursgenoteerde onderneming die in 2013 25 miljoen dollar aan groeikapitaal kreeg van General Catalyst Partners. McChord werd in 2015 opgenomen in de Forbes ‘30 Under 30’-lijst van dertig meest invloedrijke technologievertegenwoordigers onder de dertig jaar.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5602328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.