Managed hosting door True

Travix verruilt Microsoft voor Google

 

Online reisbedrijf Travix, gespecialiseerd in het aanbieden van vliegtickets, is met ondersteuning van Google partner G-company overgegaan naar Google apps for work. De it-omgeving is in minder dan een maand omgezet waarbij nu ruim vijfhonderd medewerkers gebruik maken van Google's zakelijke mail en agendafunctie.

Travix is het overkoepelende bedrijf van labes als cheaptickets.nl, vliegwinkel.nl en budgetair.com. G-company zette in minder dan een maand tijd de huidige it-omgeving om naar Google Apps for Work. Daarmee zijn zeven mailservers overgezet naar één cloudplatform en maken alle vijfhonderd medewerkers gebruik van Google’s zakelijke mail en agenda. Naast Google Apps for Work gebruikt de reisorganisatie ook het cloudplatform van de techgigant als hosting platform. De komende tijd worden Chrome devices uitgerold en vervangt het bedrijf nog Office door Google Docs en Drive.

Directeur John Mangelaars, algemeen directeur van Travix en heeft na een traject van een jaar worstelen met Microsoft Office besloten om Google Apps for Work in te zetten. Grootste reden voor de omschakeling is dat de organisatie onafhankelijk wilde zijn van on premises oplossingen. Door diverse overnames en fusies had het bedrijf te maken met een wir war aan lokale servers; met de nieuwe oplossing kunnen zij hun systemen consolideren tot één platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5422382). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.