Managed hosting door True

BMC Software neemt OpenNetwork over

 

BMC Software, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management, kondigt vandaag de aankoop aan van de niet-beursgenoteerde onderneming OpenNetwork, leverancier van oplossingen voor beheer van toegangsmanagement en single sign-on.

BMC Software breidt met deze acquisitie zijn productaanbod voor identiteitsmanagement uit met browser-based verificatie- en autorisatieoplossingen. BMC speelt hiermee in op de toenemende vraag naar internettoepassingen als onderdeel van een complete oplossing voor identiteitsbeheer. Met deze oplossingen kunnen bedrijven web-based applicaties, vanuit verschillende bedrijfsomgevingen, veilig beheren. OpenNetwork brengt BMC Software eveneens extra mogelijkheden voor identiteitsbeheer, die veilige en zeer efficiënte e-commerce mogelijk maakt.

Met deze acquisitie versterkt BMC Software haar concurrentiepositie, omdat het bedrijf nu een completer pakket voor identiteitsbeheer kan aanbieden. Met de toevoeging van OpenNetwork biedt BMC Software’s aanbod voor identiteitsbeheer nu ook beheer van internettoegang, single sign-on (SSO) tot internet en overkoepelende identiteitsservices voor web-enabled applicaties. Dit nieuwe aanbod vormt een aanvulling op de bestaande oplossingen voor identiteitsbeheer van het bedrijf, zoals gebruikersvoorzieningen, workflow, beheer van enterprise directory-content, enterprise single sign-on en audit- en compliancebeheer.

‘IT-afdelingen binnen bedrijven hebben op dit moment hun handen vol aan het verkleinen van risico’s, het weren van niet-geautoriseerde gebruikers, het naleven van voorschriften en vertrouwen winnen bij klanten en partners,’ aldus Phil Schacter, vice president en service director van The Burton Group. ‘De natuurlijke reactie hierop is om identity-based security en accountability te verbeteren door middel van het gebruik van een veilige infrastructuur voor identiteits- en toegangsbeheer. Bedrijfsinkopers geven nu de voorkeur aan holistische, geïntegreerde oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer, waarmee het hele gebied van verificatie, autorisatie en gebruikersbeheer wordt gedekt.’

Het afgelopen jaar heeft BMC Software gewerkt aan de uitvoering van een strategie gericht op de uitbreiding van het productassortiment voor identiteitsbeheer, ter verbetering van het Business Service Management (BSM) aanbod van het bedrijf. Hiermee kan de klant IT vanuit een zakelijk perspectief beheren. Beheer van internettoegang betekent een versterking en uitbreiding van de voordelen van BSM, tot over de grenzen van een organisatie, inclusief klanten en partners.

‘Internetapplicaties zijn voor veel bedrijven de kern van het op tijd leveren van goederen en diensten aan hun klanten, medewerkers en partners,’ stelt Somesh Singh, vice president en general manager, identity management business unit van BMC Software. ‘Het bieden van functionaliteit voor het beheer van internettoegang, met een focus op BSM, is voor BMC een essentiële mogelijkheid om zich in de markt te onderscheiden. Ons doel is het leveren van oplossingen die zijn aangepast aan de processen van onze klanten, in plaats van onze klanten te vragen hun processen aan te passen aan onze oplossingen. Met de acquisitie van OpenNetwork hebben wij een belangrijke nieuwe stap gezet om een van de krachtigste en toch gemakkelijk te implementeren oplossingen voor identiteitsbeheer binnen de branche te leveren.’

‘Het doel van BMC om volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor identiteitsbeheer aan zijn klanten te leveren loopt geheel synchroon met onze missie,’ aldus Bob Worner, CEO van OpenNetwork. ‘Onze klanten profiteren van deze strategische zet omdat we de kracht van onze producten koppelen aan BMC’s identity management suite, haar sterke financiële positie en wereldwijd bereik. Bovendien kunnen wij nu samen doorgroeien in ons streven naar het leveren van hoogwaardige producten aan ons huidige, groeiende klantenbestand.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/536788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.