Managed hosting door True

Equant krijgt nieuwe senior VP global sales

 

Equant, leverancier op het gebied van wereldwijde IP- en datadiensten, heeft Willem Offerhaus, de voormalige managing director Nederland, benoemd tot senior vice-president global sales. Daarnaast is hij lid van het executive comittee van Equant.

Offerhaus vervulde de afgelopen twee jaar de rol van country manager Equant Nederland. In deze periode verdrievoudigde de omzet van het Nederlandse Equant-kantoor. Door de sterke toename in het aantal klanten en de groei in value added diensten, werd het kantoor onder zijn leiding zelfs de snelst groeiende Equant-vestiging ter wereld.

Offerhaus blijft in zijn nieuwe functie werkzaam vanuit het Equant-kantoor in Amsterdam en wordt verantwoordelijk voor het bepalen en de uitvoering van de wereldwijde marketing- en verkoopstrategie. Daarbij geeft hij leiding aan de wereldwijde salesorganisatie, waaronder de teams die verantwoordelijk zijn voor de verkoopstrategie, sales operations, programma’s voor wereldwijde grote accounts, sales compensation & incentives en processes & tools.

“Mijn belangrijkste opdracht is het verbeteren van de salesperfomance door het ontwikkelen van een customer engagement model toegespitst op diensten en oplossingen, om zo de klanttevredenheid verder te vergroten en de wereldwijde groei van Equant te ondersteunen,” aldus Willem Offerhaus. “Hierbij zal de ervaring die ik de afgelopen jaren in de Nederlandse organisatie heb opgedaan enorm van pas komen.”

“Willem gaat zich in zijn nieuwe rol met name richten op het verder vergroten van de effectiviteit van de salesorganisatie, waarbij de focus ligt op de wereldwijde verkoop van communicatieoplossingen. Dit is in lijn met de strategie die Equant begin 2004 aankondigde – Equant wil zijn communicatiediensten uitbreiden tot ongeveer 25 procent van de totale omzet in 2006/ 2007 om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van multinationals naar geïntegreerde netwerk- en IT-oplossingen,” aldus Hervé Kauffman, chief operating officer bij Equant. “De aanstelling van Willem Offerhaus als senior vice-president global sales is essentieel voor het behalen van dit streven.”

Offerhaus heeft jarenlange telecomspecifieke managementervaring. Zo was hij tot 2001 sales director bij Global One, de telecomaanbieder die in 2001 opging in Equant. Van 1998 tot 2001 was hij director corporate sales in de start up fase van Dutchtone, het huidige Orange Netherlands. Verder heeft hij diverse commerciële managementfuncties vervuld bij onder andere Cellway, UPC en Nashuatac.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/526601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.