Managed hosting door True

Windows XP kost overheid nog eens 1,7 miljoen

 

xp desktop

De overheid betaalt nog eens 1,7 miljoen euro om de ondersteuning van Microsoft voor Windows XP te behouden. Dat meldt de NOS. Er zijn nog zo’n vijfduizend computers bij de Nederlandse overheid die op het verouderde besturingssysteem draaien.

In april vorig jaar stopte Microsoft met de ondersteuning voor Windows XP. Ondanks dat drie jaar daarvoor Microsoft al de eerste berichten over de 'end of life' van XP de wereld instuurde, draaiden er op het moment van stopzetten van ondersteuning nog zo’n veertigduizend pc’s van de overheid op Windows XP. De overheid moest toen diep in de buidel tasten. Extra ondersteuning ging drie miljoen euro voor een jaar kosten. Dit gaf de overheid een jaar de tijd om de migratie naar een nieuw besturingssysteem af te ronden.

Ondanks het uitstel dat de overheid hierdoor heeft gekregen, blijkt dat op dit moment nog zo’n vijfduizend pc’s draaien op Windows XP. Een woordvoerder van het ministerie van Wonen en Rijksdienst zegt tegen de NOS dat het gaat om systemen die moeten blijven draaien en daarom niet zomaar kunnen worden overgezet. Er is dan ook besloten om wederom te betalen voor verlengde ondersteuning van het besturingssysteem.

De nieuwe overeenkomst is geldig voor zes maanden en de overheid betaalt nu 1,7 miljoen euro. Dit betekent dat de prijs per computer dit keer vele malen hoger ligt dan vorig jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5259749). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.