Managed hosting door True

AppSense kondigt nieuwe analytics-tool aan

 

Renske Galema

Leverancier van beheeroplossingen AppSense komt met nieuwe versies van Environment Manager, Application Manager, Performance Manager en DataNow uit de DesktopNow-suite. Ook komt het met een nieuwe analytics-tool: Insight. Door de vernieuwingen krijgen gebruikers meer inzicht in softwareproblemen en kunnen zij hier meer controle over krijgen.

Het behouden van controle en het verkrijgen van inzicht staan centraal bij de nieuwe DesktopNow-versies en de analytics-tool Insight. Zo kunnen bedrijven met de nieuwe versie van Application Manager, zoals bij de oude versie ook al mogelijk was, bijvoorbeeld whitelisten op app- en op versieniveau, legt Renske Galema, country manager Benelux bij AppSense, uit. ‘Bovendien kan dit worden gedaan op basis van eigendomsrecht (ownership). Hierbij kan een keuze worden gemaakt tussen de medewerker of de it-beheerder, wat applicatiemanagement een stuk minder arbeidsintensief maakt.’

Verder is het behouden van controle verbeterd door de mogelijkheid om bepaalde functionaliteiten te deactiveren, wanneer de locatie waar iemand werkt niet veilig is. Bij Environment Manager 8.6 is context vooral heel belangrijk. ‘Waar iemand werkt is van belang voor wat toegankelijk voor hem is’, zegt Bas Bremmer, presales manager bij AppSense. ‘Werkt iemand bijvoorbeeld op een Wi-Fi-netwerk of met een vpn-verbinding?’

Galema licht verder toe dat wanneer de ip-reeks verandert, bepaalde functionaliteiten worden gedeactiveerd. Toepassingen kunnen ook worden geblokkeerd door met Application Manager 8.9 toestemming aan specifieke applicaties te geven in de Windows Store. Op die manier is het mogelijk om ook binnen een app store meer controle te hebben. Toestemming verleen je simpelweg door bepaalde apps aan of uit te vinken.

Environment Manager

Met Environment Manager worden alle gebruikersinstellingen en personalisatie geregistreerd en ontsloten vanaf een onderliggend platform. Dit product heeft nu een diepere integratie met de platformen van zowel VMware als Citrix. Ook is nu aansluiting met DataNow mogelijk en zijn voor de detectie van verbindingen verbeteringen aangebracht via vpn en Wi-Fi-roaming.

Om het voor gebruikers eenvoudiger te maken zijn de drivers van Environment Manager en Application Manager gecombineerd en kan men via ‘Endpoint Self-Service’ makkelijker zelf persoonlijke instellingen herstellen naar een eerder moment. Als laatste is het inlezen van bestaande profielen voor nieuwe klanten eenvoudiger geworden.

Application Manager

Met Application Manager kunnen it-teams volledig het bedrijfsbeleid en licentievereisten afdwingen. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de Windows Metro-apps te controleren. Deze komen bijvoorbeeld uit de Windows Store.

De set met te controleren privileges is uitgebreid met volledige controle over services, event logs en de-installatie van software, waardoor de noodzaak van lokale admins verder is teruggebracht. Ten slotte is het gecontroleerd toestaan van software-installatie door medewerkers eenvoudiger gemaakt en ondersteunt de url-filter nu naast Internet Explorer ook Google Chrome.

Performance Manager

Performance Manager is een product waarbij it-managers alle applicaties en desktopmechanismen kunnen besturen voor optimale prestaties, ongeacht waar de end-point apparaten en applicaties worden gebruikt.

In de nieuwe versie zijn de standaard templates voor virtual desktop infrastructures, remote desktop services en desktops op basis van feedback van klanten geoptimaliseerd en is de optimalisatie van individuele tabbladen binnen de webbrowsers Internet Explorer en Google Chrome nu mogelijk.

DataNow

AppSense heeft ook verbeteringen doorgevoerd in DataNow, waarmee bestanden eenvoudig en veilig ingezien, gedeeld of gesynchroniseerd kunnen worden, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt. Het bedrijf heeft er voor gezorgd dat men in de 3.5 versie beter inzicht heeft in de status van de synchronisatie en de gebruiker duidelijke informatie verstrekt in het geval van een conflict.

Ook is het in de mobiele iOS-app nu mogelijk via e-mail ontvangen links direct in de DataNow-app te openen en, indien de dataroaming-instellingen van het mobiele device het toestaan, is de functionaliteit beschikbaar om tijdens een synchronisatie te roamen tussen een Wi-Fi-netwerk en een mobiel netwerk. Met de toevoeging van filtermogelijkheden en de nieuwe admin interface is totale controle over de data mogelijk.

Analytics-tool Insight

AppSense heeft ook zijn nieuwe analyticstool Insight aangekondigd. Door middel van Insight kunnen de ervaringen van de medewerker van de omgeving worden gemeten. Zo kan er bijvoorbeeld worden geïdentificeerd waar, hoe lang en waardoor trage logons plaatsvinden. Ook kan er worden bekeken welke apps worden gedownload.

Niet alleen is het analytics-programma handig te gebruiken wanneer de producten van AppSense al geïmplementeerd zijn, het kan ook goed vooraf worden ingezet om bijvoorbeeld te onderzoeken waar oplossingen voor nodig zijn bij de klant. Doordat Insight zelf al een basis set van de AppSense-oplossingen bevat, kunnen de partners van AppSense een audit maken, waarmee zij aan de klant kunnen aantonen welke oplossingen nodig zijn. Een probleem kan hiermee gerichter worden aangewezen en op basis daarvan kan er een plan worden opgesteld.

Self-service partners

De producten waar nieuwe versies voor zijn gelanceerd zijn allemaal onderdeel van DesktopNow. Er is veel tijd gestoken in de vereenvoudiging van de oplossingen en niet zozeer in nieuwe functionaliteiten. Met DesktopNow worden de total cost of ownership (tco) omlaag gebracht en wordt gebruikersbeheer versimpeld. Het product verbetert de productiviteit en wordt geïntegreerd met waar men vandaag de dag mee werkt.

Volgens Galema is het uitgangspunt van AppSense dan ook de self-service van zijn partners. ‘Onze producten dienen intuïtief te zijn, zodat deze zo eenvoudig mogelijk in gebruik zijn en onze partners de oplossing zonder extra hulp goed kunnen implementeren. Er is nog wel wat training nodig, maar alles is gemakkelijker beschreven, waardoor partners nog maar weinig extra vragen hebben. Hierdoor kunnen zij de software nu makkelijker integreren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5233697). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.