Managed hosting door True

Microsoft levert Windows 8.1 per gebruiker

 

Windows 8.1

Bedrijven met Windows 8.1 Enterprise kunnen voortaan licenties aanschaffen per gebruiker. Tot nu moet er een licentie worden betaald per apparaat. De optie om een licentie voor het os af te nemen per gebruiker is beschikbaar bij de licentieopties van de Windows Software Assurance per User en Windows Virtual Desktop Access per User. Dat moet het voor bedrijven goedkoper maken om Windows op meerdere toestellen te gebruiken, zo lang het aantal gebruikers niet toeneemt.

De licentievoorwaarden zijn er vooral met het oog op virtuele desktops, maar ook Windows To Go (Windows op een bootable usb-stick). Voorheen moesten bedrijven waar werknemers verschillende toestellen gebruikten voor elk apparaat een licentie aanschaffen, ongeacht hoe vaak het apparaat werd gebruikt. In de nieuwe formule wordt per gebruiker afgerekend. Een bedrijf met bijvoorbeeld honderd Windows Enterprise pc's en tachtig pc-gebruikers moet tachtig licenties afrekenen.

Analistenbureau Forrester merkt op dat Microsoft in het verleden niet al te blij was met constructies waarbij klanten een virtuele Windows draaiden bovenop een ander systeem en dat de licentiestructuur hierdoor niet altijd even helder was.

Dat Microsoft nu de kar keert is volgens het bedrijf een goede zaak, zeker met het oog op ondersteuning van byod omdat je als werknemer zo zelf een bedrijfstoestel kan aanschaffen, om er dan wel Windows Enterprise op te zetten zonder licentievoorwaarden te schenden.

I.s.m Datanews​

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5191995). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.