Managed hosting door True

Hulp Windows Server 2003/R2 stopt 14 juli 2015

 

Weigeren

Over negen maanden stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2. Na 14 juli 2015 is er vanuit het bedrijf geen ondersteuning meer beschikbaar voor de 2003-versie van Windows Server en zullen er ook geen updates en patches meer worden vrijgeven. Volgens Microsoft is het server-besturingssysteem vanaf dat moment ook niet meer veilig. It-beheerders wordt aangeraden nu al informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003.

Microsoft zegt in een verklaring dat het staken van de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 gevolgen heeft voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties mogelijk niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Het bedrijf stelt dat de beëindiging een aanzienlijke impact heeft op bestaande Windows Server 2003-omgevingen. Daarom raadt het bedrijven aan om nu al te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.

'Migreren lijkt in eerste instantie misschien een heel karwei, maar er zijn voldoende tools beschikbaar die dit vereenvoudigen', zegt Hans Bos, national technology officer bij Microsoft Nederland. 'In de praktijk zien we de migratie vaak verlopen in vier stappen: ontdekken, beoordelen, kiezen en migreren. Deze gestructureerde aanpak helpt bij het moderniseren van het datacenter.'

Paniek

Windows Server 2003 is de opvolger van Microsoft Windows 2000 en is zelf opgevolgd door Windows Server 2008. Microsoft heeft een speciale ondersteuningssite in het leven geroepen om vragen te beantwoorden over het stopzetten van de Server 2003-ondersteuning. Ook kunnen bedrijven bij het ict-concern of een van haar partners terecht voor hulp.

De vorige keer dat Microsoft aankondigde de ondersteuning van een besturingssysteem te stoppen, Windows XP op 8 april 2014, bleken veel gebruikers in problemen te komen omdat ze niet hadden nagedacht over vernieuwing. Met name ministeries, gemeenten en andere publieke instellingen moesten extra aanvullende onderhoudscontracten met Microsoft sluiten om de overstap naar een nieuw systeem veilig te kunnen maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5185458). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.