Managed hosting door True

Computable verzorgt ITSM-sessie Tooling Event

 

Computable verzorgt tijdens The Tooling Event een sessie over it-servicemanagement (itsm) en controle. Expert Gert-Jo van der Heijden zal namens de ict-vaktitel een presentatie geven over servicemanagement tooling in de cloud. Computable vaardigt Van der Heijden af vanwege zijn inspanningen in de online community en vanwege het feit dat hij de eerste Nederlander is die het Exin e-Competence-certificaat Service Level Management (SLM) in de wacht heeft gesleept.

Leveranciers bieden steeds meer en vaker cloudvarianten aan van applicaties. ‘Organisaties overwegen om over te stappen naar de cloud, maar zien nog veel beren op de weg’, meent Computable-expert Gert-Jo van der Heijden, senior interim professional bij Yacht. ‘Zij hebben vooral vragen over of data niet op straat komt, of applicaties wel worden aangepast op de behoefte van de organisatie en hoe zij de data terug krijgen als ze besluiten te stoppen. Allemaal relevante vragen waarover je moet nadenken voordat je beslist om over te stappen naar de cloud.’

Outsourcing en cloud

Van der Heijden behandelt in zijn sessie hoe je dit aanpakt en wat dit betekent voor de serviceorganisatie. Aan de hand van leerlessen probeert hij deze vragen te beantwoorden. Per fase in het proces gaat hij in op de keuzen voor een primair of ondersteunend proces, de return on investment, beveiliging, privacy, prijs- en kwaliteitsmodellen en wat dit betekent voor de organisatie en leveranciers. Hij kijkt in zijn presentatie dan ook naar de verschillende fases in het outsourcingsproces: defining, contracting, transition, operation en exit. Toch zal het vooral gaan over wat te doen om zorg te dragen dat de cloudoplossingen met betrekking tot servicemanaegement tooling succesvol worden ingezet, zodat de gebruikers en medewerkerstevredenheid toenemen.

Ook haalt hij enkele actuele publicaties van de afgelopen maanden over cloud computing aan en behandelt hij de cloudvormen publiek, privaat en hybride. Van der Heijden is expert in it-servicemanagement. Hij is ruim twintig jaar actief in de organisatie en het beheer van de ict en (out)sourcing. De laatste jaren heeft hij diverse grote organisaties op een efficiënte en effectieve wijze geholpen om de relatie tussen klanten en leveranciers te optimaliseren.

Exin e-Competence-certificaat SLM

Gert-Jo van der Heijden heeft als eerste in Nederland het Exin e-Competence-certificaat Service Level Management (SLM) behaald. Dit certificaat is gebaseerd op het European Competence Framework (e-CF). Het e-Competence-certificaat wordt pas door Exin uitgereikt nadat een kandidaat een gedegen assessment heeft doorlopen. In het assessment wordt naast theoretische kennis ook ervaring en praktijkkennis getoetst. Met deze certificering heeft hij aangetoond dat hij over een brede set aan competenties beschikt op het gebied van service level management. Van der Heijden zal zijn kennis telkens moeten onderhouden om zijn certificaat actueel te houden.

The Tooling Event

Ook de Computable-sessie van Gert-Jo van der Heijden over servicemanagement tooling in de cloud bijwonen? Kom dan op 29 en 30 oktober 2014 gratis naar The Tooling Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar http://www.toolingevent.nlNa inschrijving kunnen geïnteresseerden zich via het systeem voor deze Computable-sessie registreren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5184092). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.