Managed hosting door True

Imtech verkoopt ICT-tak aan Franse Vinci

 

Overname

Technisch dienstverlener Imtech verkoopt zijn ict-divisie voor 255 miljoen euro aan het Franse bouw- en constructiebedrijf Vinci. Het bedrijf uit Gouda had de ict-tak al langer in de etalage staan en kan de overnamesom goed gebruiken voor de aflossing van schulden. De overname wordt waarschijnlijk voor het einde van 2014 afgerond, maar moet eerst nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Imtech staat vanaf het bekend worden van de miljoenenfraude bij de ontwikkeling van een Pools pretpark onder zware druk. Het nieuw aangestelde management lukte het niet om de enorme schuldenlast die hierdoor is ontstaan met de huidige onderneming weg te werken. Ceo Gerard van der Aast zag geen andere uitweg dan het verkopen van de florerende ict-divisie en in overleg met de banken het uitgeven van extra aandelen ter waarde van zeshonderd miljoen euro.

Meer armslag

Een koper bleek snel gevonden, nadat Imtech ICT half april 2014 in de verkoop ging. Er zouden tientallen geïnteresseerde kopers zijn geweest. De Franse bouw- en constructiegigant Vinci zag goede mogelijkheden om Imtech ICT in te lijven en te integreren in de eigen organisatie. Vinci is actief in meer dan honderd landen en telt 191.000 werknemers. De overname van Imtech ICT betekent dat ook alle 2402 werknemers over gaan naar de Franse onderneming. Voor hen zal er niet veel veranderen, want Vinci wil dat Imtech ICT door gaat op de ingeslagen weg, maar binnen de nieuwe organisatie wel meer armslag krijgt. Imtech ICT behaalde in 2013 een omzet van ongeveer 740 miljoen euro.

De geplande overname moet nog wel door de aandeelhouders van Imtech worden goedgekeurd op de buitengewone aandeelhoudersvergadering die gepland staat voor 7 oktober 2014. Het management van Imtech hoopt op goedkeuring zodat de overname door Vinci voor eind 2014 kan worden afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5154733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.