Managed hosting door True

Ontwikkeling van Windows Phone-apps in de lift

Mobile app developer omarmt Android en iOS

 

Apps

Ontwikkelaars van mobiele applicaties hebben een zeer duidelijke voorkeur voor de besturingssystemen Android en iOS. Hierbij heeft de smartphone een beduidend streepje voor op tablets. Dit blijkt uit onderzoek van Forrester onder 1716 developers. Voor Windows Phone worden inmiddels ook volop apps ontwikkeld.

Het overgrote deel van de ontwikkelaars kiest voor Android en iOS vanwege het brede gebruik van de besturingsystemen. Hierdoor is klantondersteuning volop aanwezig, maar deze twee besturingssystemen dragen ook bij aan het invoeren van bring your own device (byod) binnen organisaties. Van de 1716 ondervraagde developers ontwikkelt 64 procent voor Android-smartphones, 55 procent voor iOS op Apple iPhones, 54 procent voor Android-tablets en 48 procent voor iOS op Apple iPads. Hiermee domineren Android en iOS de mobile app-markt.

Windows Phone en Firefox OS

Toch kunnen beide besturingssystemen niet op hun lauweren rusten, want Windwos Phone en Firefox OS winnen snel aan populariteit onder mobile app developers. Van de ondervraagde developers ontwikkelt inmiddels 30 procent voor Windows Phone. Firefox OS volgt vervolgens op achterstand met een aanhang van 16 procent onder ontwikkelaars.

Er zijn drie besturingssystemen waarvoor 13 procent van de developers apps ontwikkelen. Dit zijn Blackberry voor de smartphone, WinRT en Samsung Bada. Blackberry 10/BBX volgt met 8 procent en Tizen sluit de rij met 3 procent. 1 procent van de ontwikkelaars ontwikkelt apps voor alle overige platformen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5153630). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.