Managed hosting door True

Bijna kwart MKB beheert kantoor-ICT niet zelf

 

Computers

74 procent van de ondernemers in het mkb beheert de kantoorautomatisering zelf. De belangrijkste bezwaren om die ict uit te besteden zijn kosten, privacy en veiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van Infopact onder vijfhonderd beslissers in de zakelijke dienstverlening van het mkb.

De leverancier van ip-communicatieoplossingen bracht ook de eisen in kaart die mkb'ers stellen aan collaboration in de cloud. 'Als het specifiek gaat om samenwerkingstools in de cloud, zegt 31 procent dat alleen te overwegen wanneer alles in één pakket is af te nemen. Wanneer dit tegen een lager tarief kan dan afzonderlijke tools is dat 39 procent', licht Infopact toe. 30 procent van de respondenten heeft als voorwaarde dat de tool eenvoudig integreert in bestaande ict-infrastructuur.

Volgens Gerard Bergsma, commercieel directeur bij Infopact, laten andere conclusies uit het onderzoek zien dat mkb’ers grote waarde hechten aan effectieve en efficiënte samenwerking binnen hun onderneming. 'Een geïntegreerde samenwerkingstool is voor veel mkb'ers een uitkomst, maar ze willen daar niet teveel kosten of energie aan besteden.'

Waar is die data?

Uit ander onderzoek, de MKB Cloud Barometer 2014 van Exact en KPN, blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers in het mkb niet precies weet waar zijn privacygevoelige informatie is opgeslagen. Dat is tegenstrijdig, want vaak wordt veiligheid wel genoemd als een belangrijke overweging in de keuze voor een cloudoplossing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5150049). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.