Managed hosting door True

Atos zet overname van Bull door

 

Atos

Ict-diensterverlener Atos zet de overname van het Franse Bull definitief door. Het ict-dienstenbedrijf schrijft op zijn website dat inmiddels 84,25 procent van de Bull-aandelen zijn aangemeld. Aandeelhouders kunnen tot 18 augustus 2014 hun Bull-aandelen aanmelden.

Atos dat 26 mei 2014 een bod deed op alle uitstaande aandelen waardeert Bull op ongeveer 620 miljoen euro. Door de aanstaande overname wil Atos het aanbod van beveiligingsdiensten voor cybersecurity en big data-diensten vergroten. Bull beschikt bovendien over high performance computing en is naar eigen zeggen de enige overgebleven Europese bouwer van supercomputers.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De overname moet ongeveer in een jaar tijd zijn afgerond.

Bull Nederland

Nog voordat de overnameplannen door Atos officieel bekend waren, voerde Bull vanaf begin 2014 een verandering door in de wereldwijde organisatie-structuur. Daarbij is de Nederlandse organisatie toegevoegd aan het Noord-Europese cluster.

Eerder werd ook bekend dat de ict-dienstverlener de functie van directeur Bull Nederland, Dick Fens (55) schrapt. Hij heeft per 1 juli 2014 het bedrijf verlaten en wordt niet vervangen.

Bull Nederland telt ongeveer honderd medewerkers. Het bedrijf heeft 9300 medewerkers wereldwijd. Atos (76.000 medewerkers) rapporteerde over het boekjaar 2013 een omzet van 8,62 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5148340). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.