Managed hosting door True

‘Rol IT verandert van beheerder naar aanjager’

 

Systeembeheer systeembeheerder datacenter

It-professionals zien hun rol binnen de gehele organisatie veranderen. Daarnaast kunnen zij een organisatie efficiënter laten werken door hun dagelijkse werkzaamheden te verschuiven. Dit blijkt uit onderzoek van cloudleverancier ServiceNow en accountants- en adviesorganisatie KMPG. Zij hebben onderzoek gedaan naar de rol van de it-afdeling binnen een organisatie. Aan het onderzoek hebben 275 it-professionals deelgenomen.

Meer dan 93 procent van de respondenten geeft aan dat de rol van it aan het veranderen is van een beherende naar een aanjagende rol. Steeds meer it-afdelingen leveren geautomatiseerde, organisatiebrede diensten door middel van selfservice-platformen voor it, hr, facilities en andere afdelingen. Deze diensten beheren bedrijfsprocessen, stellen veranderingen vast, pakken problemen aan en verschaffen informatie.

Negen van de tien deelnemers aan het onderzoek zijn het er over eens dat veel bedrijfsprocessen die nu nog vaak via e-mail worden afgehandeld, kunnen worden geautomatiseerd. Bijna 75 procent van de respondenten geeft aan dat minstens de helft van de bedrijfsprocessen binnen hun organisatie nog steeds afhankelijk is van e-mail. Het onderzoek toont verder aan dat 98 procent denkt dat het it-model kan helpen om de kwaliteit en efficiëntie van andere diensten binnen een organisatie te verbeteren door het service delivery-proces te automatiseren.

Meer dan de helft van alle respondenten (56 procent) denkt dat hr de meest geschikte afdeling is voor de implementatie van servicemanagement. Facility (23 procent) en inkoop (13 procent) volgen op respectievelijk plaats twee en drie. Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim de helft van de respondenten (56 procent) van plan is om binnen nu en twaalf maanden enterprise service management te implementeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5144251). © Jaarbeurs IT Media.

5

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.