Managed hosting door True

Comparex en Protinus al eerder aangesteld

Justitie kiest Fujitsu, Insight en SoftwareOne

 

Fujitsu, Insight en SoftwareOne zijn de overige drie partijen die binnen een groot softwarecontract van het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) zijn aangesteld. Fujitsu wordt verantwoordelijk voor de levering van en dienstverlening op Microsoft-software en open source-toepassingen, SoftwareOne voor Oracle-software en Insight voor Citrix-, HP- en VMware-software.

Eerder was al bekend dat V&J Comparex en Protinus had aangesteld voor het grootste perceel binnen het contract: de levering van en dienstverlening op standaardprogrammatuur en open source software. Dit contract vertegenwoordigt een jaarlijkse waarde van ongeveer dertien miljoen euro. Fujitsu en SoftwareOne halen via hun contracten jaarlijks ongeveer zes miljoen euro binnen, Insight met zijn contract vijf miljoen euro.

Alle contracten binnen de totaalklus worden aangegaan voor een periode van twee jaar met maximale verlengingen tot 24 maanden. Waar Comparex en Protinus telkens in minicompetities moeten strijden om wie de klus krijgt, geldt dit voor Fujitsu, Insight en SoftwareOne in veel mindere mate. Alleen bij specifieke functionele vernieuwingen, zoals bij open source, kunnen minicompetities over de vier percelen heen plaatshebben.

Binnen het totale softwarecontract vallen onder andere licenties, levering van onderhoud en support inclusief updates, upgrades en patches, de levering van abonnementen bij onder andere SaaS-, PaaS- en mobiele toepassingen, het leveren van support als onsite helpdeskondersteuning, de registratie van gebruiksrechten en de beschikbaarheid van een eenduidig inkoopkanaal voor bulkbestellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5144148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.