Managed hosting door True

Omzet Atos Benelux/Nordics zakt verder weg

 

Atos

Ict-dienstverlener Atos boekt in de Benelux en Nordics fors minder omzet. In het eerste halfjaar van 2014 daalde de omzet van die divisie van 546 miljoen naar vijfhonderd miljoen; een daling van 8,4 procent. In de eerste zes maanden van 2013 boekte de dienstverlener 3,1 procent minder omzet in de Benelux, Denemarken, Zweden en Finland. Daarmee zakt de omzet verder weg.

De omzetdaling hangt mogelijk samen met het verlies van een groot KPN-contract in het eerste kwartaal, waarover het bedrijf berichtte bij de bekendmaking van de cijfers in het eerste kwartaal. De resultaten over het eerste halfjaar van 2014 in andere divisies verschillen van een omzetdaling van 3,3 procent in Duitsland tot een omzetstijging van 1,9 procent in Engeland en Ierland. Over de hele linie zag de dienstverlener de omzet met 1,9 procent dalen tot 4,2 miljard euro. De nettowinst uit de wereldwijde activiteiten kwamen uit op 76 miljoen euro.

Ceo Thierry Breton is ondanks de lichte omzetdaling van het hele bedrijf optimistisch gestemd over de toekomst. Hij stelt dat Atos het aantal opdrachten in het tweede kwartaal van 2014 aanzienlijk zag toenemen. In juni werd voor vijfhonderd miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnengehaald.

Overname Bull

H1 2014 Atos

De halfjaarresultaten van Atos per regio (klik voor vergroting).

Breton verwacht dat ondanks de trage economische omstandigheden de resultaten in de tweede helft van 2014 zullen verbeteren. Hij verwacht dat de geplande overname van de Franse branchegenoot Bull en doorgevoerde efficiëntieverbeteringen op de lange termijn zullen leiden tot groei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5143489). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.