Managed hosting door True

PMS ondersteunt ICT-bedrijven onvoldoende

 

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

Slechts 8 procent van de ict-bedrijven voelt zich voldoende ondersteund door hun projectmanagementsoftware (pms), blijkt uit een onderzoek van softwareontwikkelaar Qics. Het gebrek aan actueel inzicht in budget, realisatie en ‘work remaining’ is hierbij het grootste probleem.

De tarieven en marges staan bij ict-bedrijven onder druk, waardoor er steeds vaker wordt gekozen voor nieuwe verdienmodellen in de vorm van vaste prijzen en abonnementen. Dit blijkt uit het trendonderzoek ‘Meer grip op tijd' dat Qics heeft uitgevoerd onder 48 ict-bedrijven met twintig tot tweehonderd medewerkers.

Ook blijkt dat cloud computing steeds vaker wordt ingezet. 63 procent van de respondenten geeft al aan iets met cloud te doen. 29 procent gaat advies leveren aan hun klanten over het migreren naar de cloud en één op de drie wil de komende jaren met interne applicaties overstappen naar de cloud. Het vermijden van hoge aanschafkosten en complexe beheervraagstukken worden als redenen gegeven om in de cloud te gaan werken.

Daarnaast worden onder andere het gebruiksgemak, de mogelijkheden om informatie te delen en de lage overstapkosten als voordeel van het werken met een SaaS-oplossing ervaren. De bezwaren die ict-bedrijven hebben tegen online werken met een SaaS-oplossing, zijn twijfels over de veiligheid van gegevens, zorgen om de integratie met bestaande systemen en angst voor uitval door downtime.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5142536). © Jaarbeurs IT Media.

5

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.