Managed hosting door True

SSA Global publiceert resultaten Q2 2005

 

SSA Global, een leverancier van uitgebreide bedrijfsoplossingen en -services, heeft vandaag de financiële resultaten over het tweede kwartaal, eindigend op 31 januari 2005, bekendgemaakt.

De totale omzet van SSA Global in het tweede kwartaal van het boekjaar 2005 steeg naar 178,0 miljoen dollar. Dit is een stijging van 14 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2004, toen een totale omzet werd behaald van 156,0 miljoen dollar. Inkomsten uit softwarelicenties bedroegen 51,0 miljoen dollar, een toename van 35 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van het boekjaar 2004. Inkomsten uit softwarelicenties waren goed voor 29 procent van de totale omzet over het kwartaal dat eindigde op 31 januari 2005, ten opzichte van 24 procent voor hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

De winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en herwaarderingen (EBITDA) bedroeg in het tweede kwartaal 32,0 miljoen dollar, tegen 31,4 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Dit is een stijging van twee procent. Het groeipercentage in EBITDA was lager dan de totale omzetgroei tijdens het tweede kwartaal, voornamelijk vanwege investeringen in initiatieven ten behoeve van onze bedrijfsdoelstellingen op de middellange en lange termijn. De nettowinst over het tweede kwartaal van het boekjaar 2005 bedroeg 8,0 miljoen dollar ten opzichte van 8,3 miljoen dollar in het tweede kwartaal van het vorige boekjaar.

In het tweede kwartaal werd 42 procent van de omzet behaald in Noord-Amerika, terwijl Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) goed waren voor 41 procent. De markten in Zuid-Amerika en Azië-Pacific/Japan namen de resterende 17 procent voor hun rekening. In het kwartaal dat eindigde op 31 januari 2005 werden 660 contracten gesloten voor de levering van software. Daaronder waren 66 nieuwe klanten die SSA Global’s uitgebreide oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) aankochten.

‘De resultaten van het tweede kwartaal 2005 laten zien dat we succesvol blijven in de uitvoering van onze strategie om marktaandeel te verwerven en klanten te winnen, terwijl we belangrijke investeringen doen voor de toekomst van SSA Global,’ aldus Mike Greenough, chairman, president en CEO van SSA Global. ‘De groei van inkomsten uit softwarelicenties, zowel organisch als door eerdere acquisities, bevestigt het vertrouwen van onze klanten in SSA Global.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/513644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.