Managed hosting door True

Netgear en Trend Micro gaan samenwerken

 

Netgear, leverancier van netwerkproducten, en Trend Micro, leverancier van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De bedrijven gaan samen kosteneffectieve en geavanceerde netwerkinfrastructuurapparatuur leveren met complete antivirus-, anti-spyware- en anti-spam-netwerkbeveiligingsoplossingen.


De beschikbaarheid van ’always on’-breedbandverbindingen zorgt ervoor dat computers en waardevolle persoonlijke informatie altijd blootstaan aan bedreigingen. De complete beveiligings- en netwerkoplossing van Netgear en Trend Micro voorziet in alle behoeften van internetgebruikers die niet alleen bedreigd worden door computervirussen, verspreid via internet, maar ook door bedreigingen en ergernissen als spam, spyware, hackers of illegale content.

De eerste gezamenlijke oplossing is de integratie van Trend Micro Home Network Security met de draadloze en breedband-thuisrouters van Netgear. Beide bedrijven zullen nauw samen blijven werken, waarbij Netgear beveiliging in zijn netwerkproducten voor consumenten en het MKB zal opnemen. Daarnaast gaat Netgear ook hoogwaardige netwerkbeveiligingsfunctionaliteit bieden in zijn zakelijke ProSafe-netwerkoplossingen. Deze worden uitgerust met Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB en Client/Server Suite for SMB. Deze oplossingen bieden eenvoudig beheer, rapportages en complete bescherming tegen bedreigingen van bedrijfsnetwerken.

‘In ons voortdurende streven naar de ontwikkeling van snellere netwerkapparatuur voor thuis en voor kleinere bedrijven, is beveiliging een belangrijk onderdeel, dat de internetervaring van gebruikers en netwerkprestatie sterk beïnvloedt,’ zegt Patrick Lo, CEO van Netgear. ‘Op basis van deze samenwerking met Trend Micro kan Netgear klanten een eenvoudige en betaalbare oplossing bieden voor uiteenlopende internetzorgen.’

‘Trend Micro beveiligt op netwerkniveau miljoenen eindgebruikers in bedrijven en overheids- en onderwijsorganisaties,’ zegt Raimund Genes, president European Operations bij Trend Micro. ‘Door deze samenwerking kunnen Netgear-klanten de geavanceerde beveiligingsdiensten van Trend Micro binnen hun netwerken benutten. Samen kunnen we de uitdaging om internet voor iedereen toegankelijk te maken via een thuisnetwerk invullen en tegelijkertijd activiteiten als e-mail en browsen beschikbaar en vooral ook veilig houden.’

De Netgear-routers kunnen via een download Trend Micro Home Network Security 60 dagen gratis testen. Voor minder dan de licentiekosten voor individuele kopieën kunnen tot negen PC’s beveiligd worden via een jaarabonnement dat online bij Trend Micro verkrijgbaar is. De Parentel Control Service kan hierbij als bonus een jaar gratis gebruikt worden. Zakelijke klanten kunnen in het tweede kwartaal van 2005 Trend Micro Client/Server/Messaging of Client/Server Suites for SMB 60 dagen gratis testen bij de aanschaf van ProSafe-routers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/513407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.