Managed hosting door True

‘Infrastructuur bedrijf niet klaar voor toekomst’

 

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

Ruim de helft (59 procent) van Nederlandse bedrijven meent dat de infrastructuur momenteel niet gereed is voor de toekomst. Dit blijkt uit een enquête van Colt Technology Services onder 852 Europese ict-besluitvormers. Dit percentage ligt boven het Europese gemiddelde van 51 procent. Toch is er voor het Nederlandse bedrijfsleven wel hoop, want 88 procent beschikt wel over een strategie die tot vernieuwing moet leiden.

Nederlandse bedrijven blijken dus beter voorbereid te zijn dan organisaties in andere landen in Europa. Slechts 12 procent van de bedrijven uit Nederland geeft aan niet over een strategie te beschikken en dat is beduidend lager dan het Europees gemiddelde van 20 procent. In Italië moeten met 26 procent de meeste organisaties het zonder een strategie doen.

Een kwart van alle Nederlandse bedrijven is van mening dat hun huidige infrastructuur wel klaar is voor de toekomst. Zij vinden hem schaalbaar genoeg om de komende twee jaar ondersteuning te bieden voor de complexiteit van en pieken en dalen in de vraag. Het Europese gemiddelde ligt op 26 procent.

Technologische tekorten

73 procent van alle Nederlandse bedrijven heeft te maken met een technologische kloof. Het Europese gemiddelde ligt op 72 procent. Met 77 procent heeft de grootzakelijke markt meer te kampen met dit tekort vergeleken met 70 procent van het mkb. 23 procent van bedrijven in Nederland zegt dat de voornaamste technologische tekorten binnen hun organisatie te maken hebben met wet- en regelgeving, en scoort daarmee het hoogste in Europa. Het Europese gemiddelde bedraagt namelijk 17 procent en het Verenigd Koninkrijk scoort het laagst met 10 procent.

Nederlandse bedrijven zien het realiseren van een hoog niveau van klantentevredenheid (65 procent), winstgevendheid (63 procent) en marktaandeel (50 procent) als de drie belangrijkste criteria voor het afmeten van hun bedrijfsprestaties en zakelijke succes. Deze cruciale aspecten zullen aanzienlijk onder druk komen te staan als er niets aan het technologisch tekort wordt gedaan.

Model gebaseerd op services

De onderzoeksresultaten geven aan dat bedrijven vereenvoudiging en automatisering als de beste aanpak zien om hun bedrijfsinfrastructuur gereed te maken voor de toekomst. 60 procent van de Europese respondenten streeft naar een eenvoudigere infrastructuur. Het gebruik van een op services gebaseerd model zal de komende twee jaar waarschijnlijk toenemen. Infrastructure as a service, software as a service en datacenter-colocatie zullen naar verwachting een groei doormaken van respectievelijk 52 procent, 55 procent en 33 procent.

De resultaten wijzen daarnaast op een neiging tot consolidatie van leveranciers en strategische partners. 63 procent van de respondenten zegt voordelen te zien in een model dat op één leverancier is gebaseerd en in een breed scala aan ict-services en infrastructuuropties voorziet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5113464). © Jaarbeurs IT Media.

6,4

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.