Managed hosting door True

NXP en iWelcome winnen Europese cloudprijs

 

Award

De Nederlandse organisaties NXP en iWelcome hebben een Europese cloudsecurity-prijs gewonnen. De analisten van Kuppinercole kroonde een gezamenlijk project van de processorfabrikant en securitysoftwareleverancier op het gebied van identity management en cloud computing tot beste op het gebied van cloudsecurity. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse European Identity Conference 2014.

Het project betrof de invoering van een Europees identity management as a service-platform van iWelcome bij NXP. Het project is een mooi voorbeeld van hoe identity management zich ontwikkeld in een hybride scenario. Grote organisaties hebben het laatste decennium veel geïnvesteerd in on-premise identity en access management (iam)-projecten. De laatste tijd worden deze organisaties geconfronteerd met snelle ontwikkelingen waarbij de grenzen vervagen: de adoptie van cloudapplicaties, de toegang voor externe gebruikers van ongecontroleerde apparaten en de druk vanuit security, compliance en privacy.

IDaaS

Deze uitdagingen kunnen met een traditioneel iam-systeem niet voldoende worden beantwoord. Een hybride oplossing waarbij het on-premise iam-systeem behouden blijft voor legacy-applicaties en sterk maatwerkgericht, gecombineerd met een cloudgebaseerde iam-oplossing (IDaaS), gericht op standaarden is volgens de analisten de oplossing.

NXP heeft het iWelcome IDaaS-platform ingezet voor single sign-on (ssp)-toegang tot cloudapplicaties, aangevuld met sterke two factor-authenticatie van medewerkers en businesspartners. Het platform is verbonden met het on-premise iam-systeem en ontsluit tal van (cloud)applicaties voor meer dan 23.000 gebruikers over de hele wereld.

100 procent Europees

Volgens de jury is dit project uniek en een goed voorbeeld voor andere organisaties. Het is het antwoord voor de uitdagingen waar iedere grote organisatie mee te maken heeft. Het IDaaS-platform is snel aan te sluiten, gebaseerd op standaarden en is 100 procent Europees.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5089541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.