Managed hosting door True

Infradata opent eigen SDN-laboratorium

 

Netwerkintegrator Infradata opent volgens eigen zeggen als eerste in Nederland een lab gebaseerd op software defined networking (sdn)-topologie. Deze volledig gevirtualiseerde omgeving maakt het mogelijk om direct virtuele diensten uit te rollen zonder de daarbij gebruikelijke wachttijden en zonder tussenkomst van netwerkbeheerders.

Sdn is een nieuwe visie op het design, de implementatie en het beheer van netwerken. Het basisconcept van sdn is dat een centraal controller-systeem het netwerk bestuurt om zo optimalisatie in de control en forwarding planes afzonderlijk mogelijk te maken. Voordelen hiervan zijn dat netwerken te vereenvoudigen zijn, nieuwe diensten sneller uitgerold kunnen worden en de beschikbaarheid van netwerken geoptimaliseerd wordt.

'Bij de aankondiging van sdn door de meeste grote netwerkfabrikanten zijn wij direct in actie gekomen en hebben we er twee doelstellingen aan gekoppeld', zegt Mohamed el Haddouchi, director solutions & innovations bij Infradata. 'We zijn het eerste bedrijf in Nederland dat een sdn-lab bouwt en nog in 2014 vijf proof of concepts bij een aantal sdn-geïnteresseerden realiseren. Dat de eerste doelstelling al na vier maanden is behaald, vind ik een knappe prestatie.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5085390). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.