Managed hosting door True

EMC World 2014

EMC zet in op software en derde platform

 

EMC World 2014

Software en de transformatie naar het derde platform, dat is de rode draad in de strategie die storageleverancier EMC tijdens het congres EMC World in Las Vegas deelde met klanten. Het derde platform is een door analistenbureau IDC benoemde ontwikkeling, waarbij de ict-infrastructuur wordt bepaald door de vier megatrends: cloud computing, mobiele apparaten (apps), sociale media en big data. Na het mainframe (eerste platform) en client-server (tweede platform) ontstaat volgens het analistenbureau een derde platform.

Om te kunnen profiteren van de vier megatrends in ict moeten bedrijven hun ict-infrastructuur en bedrijfsmodel aanpassen. 'Redefine' noemt EMC dat. Het bedrijf neemt die boodschap zelf ook ter harte. Het zoekt samen met de ingelijfde virtualisatiespecialist VMware, ontwikkelaar van programmeertaal voor webapplicaties Pivotal, en beveiliger RSA nadrukkelijk de samenwerking in een aanbod van ict dat aansluit bij de groeiende vraag naar mobiele diensten.

VMware

EMC derde platform

Het derde platform van EMC.

EMC merkt dat klanten steeds vaker zoeken naar één partner die de hele oplossing levert, maar het bedrijf houdt de deur open voor klanten die bepaalde ict-onderdelen bij concurrenten afnemen. Software wordt voor de opslagleverancier steeds belangrijker. Met virtualisatie-specialist VMware richt het zich op de groeiende vraag naar beheer via virtualisatie van het netwerk.

EMC, dat met zo'n 30 procent marktaandeel 's werelds grootste storage-leverancier is, zegt een steeds groter deel van de omzet uit software te zien komen. Inmiddels zou de helft van de werelwijde omzet uit software bestaan. De leverancier verwacht dat door de toename van de vraag naar data-diensten de omzet zal toenemen.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5085085). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.