Managed hosting door True

IDC: 'Succes RFID afhankelijk van netwerkcapaciteit'

 

Uit onderzoek van IDC blijkt dat de implementatie van radio frequency identification (RFID) een enorme impact zal hebben op bedrijfsnetwerken.

Daarom concludeert IDC dat het succes van grootschalige RFID-implementaties voor een belangrijk deel afhankelijk is van de beschikbare netwerkcapaciteit. Een netwerk moet in de ogen van IDC in staat zijn grote hoeveelheden RFID-data te verwerken en dit bovendien op een intelligente manier te doen, waardoor data op een veilige manier getransporteerd kan worden naar de grens van het bedrijfsnetwerk met andere (publieke) netwerken. In het onderzoeksrapport roept IDC bedrijven op om op zeer korte termijn actie te ondernemen. Alleen op die manier kunnen bedrijven zich fatsoenlijk voorbereiden op de uitrol van RFID.

Het onderzoek Planning for Proliferation: The Impact of RFID on the Network is uitgevoerd in opdracht van Cisco Systems. Voor het onderzoek heeft IDC interviews gevoerd met retail- en logistieke bedrijven die recent gestart zijn met RFID. Uit deze gesprekken blijkt dat de impact op bedrijfsnetwerken niet alleen veroorzaakt wordt door het hoge aantal RFID-chips, maar vooral ook door de hoeveelheid data die een chip kan bevatten en het aantal keren dat een chip gescand wordt gedurende het logistieke proces.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/506818). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.