Managed hosting door True

Atos heeft het nakijken

ING strikt Fujitsu voor werkplekdienstverlening

 

ING Bank schakelt Fujitsu in om wereldwijd de werkplekdienstverlening te vervullen. Daartoe sloten beide partijen op 13 maart 2014 een contract. ING claimt dat de overeenkomst minimale gevolgen heeft voor het eigen personeel en dat slechts enkele Nederlandse medewerkers hiervan iets gaan merken.

Met het aangaan van een contract met Fujitsu verliest concurrent Atos de deal bij ING. Die dienstverlener sloot in 2006 een zevenjarig contract met de bank ter waarde van 216 miljoen euro en wilde koste wat kost de overeenkomst verlengen. Het is vooralsnog niet bekend voor welke periode het werk bij Fujitsu wordt ondergebracht en hoeveel dit de dienstverlener gaat opleveren.

Door de samenwerking met Fujitsu wil ING de werkplekdienstverlening zoveel mogelijk standaardiseren. Daarnaast moet de samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen eenvoudiger worden. De invoering van de nieuwe dienstverlening zal gefaseerd worden uitgevoerd over de verschillende landen waar de bank actief is.

Microsoft Sharepoint

De overgang van de werkplekdienstverlening naar Fujitsu gaat samen met de invoering van nieuwe functionaliteiten. Zo zal een geïntegreerd platform voor e-mail, instant messaging en video conferencing geïmplementeerd worden en zullen nieuwe oplossingen voor het delen van documenten uitgerold worden.

Het gaat onder meer om software voor het delen van grote bestanden en de laatste versie van Microsoft Sharepoint. Volgens de bank vereenvoudigt dat de samenwerking van medewerkers wereldwijd, of ze nu vanuit kantoor of vanuit huis werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5025389). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.