Managed hosting door True

HDS introduceert heterogene opslagreplicatie

 

Hitachi Data Systems (HDS) introduceert Hitachi TrueCopy Remote Replication Software voor EMC-, IBM- en Hitachi-opslagsystemen die extern gekoppeld zijn aan het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform.

Door de geavanceerde controller-gebaseerde virtualisatiemogelijkheden van het Universal Storage Platform te verbeteren, versterkt Hitachi zijn markpositie voor asynchrone replicatietechnologieën. Klanten kunnen nu overal ter wereld data repliceren van en naar verschillende storage-systemen die gekoppeld zijn aan een of meerdere Universal Storage Platforms. Daarbij is zijn beveiliging en integriteit van de data gegarandeerd. Doordat klanten nu alle replicaties vanaf het Universal Storage Platform kunnen uitvoeren, is het met deze technologie niet langer noodzakelijk om verschillende storage-gebaseerde diensten in te zetten. Het beheer van replicatie via één systeem biedt aanzienlijke kostenbesparingen.

‘Klanten werken momenteel met verschillende geïsoleerde en leveranciersafhankelijke replicatietechnologieën voor diverse storage-producten,’ zegt Hu Yoshida, chief technology officer van Hitachi Data Systems. ‘Hierdoor moeten beheerders leren omgaan met verschillende gebruikersinterfaces, functietoetsen en procedures, en met verschillend beleid. Bijvoorbeeld een beheerinterface voor Centera, een andere voor CLARiiON en een derde voor Symmetrix DMX. Hierdoor stijgen de replicatiekosten, is er een hogere kans op risico’s en kunnen problemen onopgemerkt blijven. Met TrueCopy kunnen klanten standaardiseren op een set replicatietools en op één storage-beheerarchitectuur binnen een heterogene storage-omgeving. Daarmee vereenvoudigt Hitachi storage-beheer aanzienlijk.’

De heterogene-replicatieondersteuning van TrueCopy is momenteel beschikbaar voor: EMC Symmetrix DMX 800, 1000, 2000 en 3000 en Symmetrix 3000, 5000, 8000 series storage-systemen; EMC CLARiiON CX-series en IBM FastT900/DS4000- en IBM Shark ESS800-modellen. Hitachi Data Systems breidt de ondersteuning ook uit naar andere storage-systemen.

‘Met TrueCopy op het TagmaStore Universal Storage Platform kunnen klanten data op kostbare, hoogwaardige storage via remote mirroring naar minder kostbare systemen verplaatsen,’ aldus Tony Asaro, senior analist bij de Enterprise Storage Group. ‘Hiermee verlagen ze de systeemkosten voor databescherming en disaster recovery. Dit kan aantrekkelijke financiële voordelen opleveren en bovendien kunnen klanten hun data beter beschermen. Daarnaast krijgt bedrijfscontinuïteit een geheel andere betekenis doordat bedrijven moeten voldoen aan uiteenlopende wet- en regelgeving en aanklachten willen voorkomen.’

De Global Solutions Organisation van Hitachi Data Systems introduceert ook de TagmaStore Quick Start Service voor de heterogene TrueCopy-software. Deze dienst ondersteunt beheerders met op maat gesneden configuratie van het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform, die TrueCopy-replicatie binnen hun omgeving gebruiken. Met dit nieuwe aanbod biedt Hitachi Data Systems elke klant een eigen team voor planning en beheer van de TrueCopy-installatie en -implementatie binnen heterogene omgevingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/499756). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.