Managed hosting door True

Nobel wijzigt naam in Pink Elephant

 

It-dienstverlener Nobel heet in het vervolg Pink Elephant. Met deze naamswijziging voltooit Nobel de bedrijfstransformatie die het een aantal jaar geleden inzette met de overname van Pink Elephant. Een zelfstandig onderdeel van het bedrijf blijft nog wel de naam Nobel gebruiken, maar die divisie richt zich louter op het leveren van hardwarediensten.

Nobel nam in september 2011 voor een onbekend bedrag Pink Elephant over en integreerde deze vervolgens in het bedrijf. De topmannen van beide organisaties kenden elkaar al langer - zo was Pink Elephant-oprichter Willem Middelburg al sinds 2009 commissaris bij Nobel. Middelburg hielp Nobel bij de transitie van hardwareleverancier naar it-dienstverlener. De overname van Pink Elephant in 2011 paste goed in die strategie. Daardoor kon het bedrijf de afgelopen jaren een bredere markt bedienen, omdat Pink voornamelijk actief was in de high-end markt en Nobel de mid-market bediende.

Nieuwe koers

De bedrijfsactiviteiten van Nobel veranderden de afgelopen jaren sterk door enerzijds een strategische keuze van het management en anderzijds door de veranderende it-markt. Ceo Piet van Vugt over de huidige naamswijziging: 'Nobel is de afgelopen jaren van it-dienstverlener geëvolueerd naar een business consultancy- en kennisorganisatie. De naam Pink Elephant sluit beter aan op deze nieuwe koers en wat we als organisatie willen uitstralen. De naam Nobel wordt in de markt nog teveel geassocieerd met ons verleden als it-dienstverlener.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4991352). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.