Managed hosting door True

Microsoft zet plannen voor 'Project Green' uiteen

 

Klanten uit het midden- en kleinbedrijf die op zoek zijn naar krachtige, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare bedrijfsoplossingen, krijgen de komende jaren de beschikking over een reeks nieuwe oplossingen van Microsoft Business Solutions.

Deze oplossingen, die in twee fasen worden gelanceerd, voorzien in de specifieke behoeften van deze doelgroep, waarbij verhoging van de productiviteit en efficiency, lagere kosten en meer gebruiksgemak centraal staan.

Dit is de centrale boodschap tijdens de jaarlijkse Convergence-conferentie van Microsoft Business Solutions die deze week in de VS wordt gehouden. Doug Burgum, senior vice president van de Microsoft Business Solutions Group, kondigde aan dat Microsoft Business Solutions de komende jaren nadere invulling zal geven aan deze visie, met nieuwe oplossingen en producten die in twee fasen gelanceerd zullen worden. Een opmerkelijk aspect van deze visie is het feit dat klanten zullen kunnen profiteren van voortdurende productinnovatie, zonder significante kosten of onderbreking van de bedrijfsactiviteiten.

Deze volgende generatie oplossingen van Microsoft Business Solutions staat bekend onder de codenaam ’Project Green’, waarbij klanten tot tenminste 2013 verzekerd zijn van productverbeteringen en ondersteuning. De eerste fase loopt van 2005 tot 2007, waarin onder andere een gemeenschappelijke gebruikersinterface geïntroduceerd zal worden. Deze interface is gebaseerd rond 50 veel voorkomende taken en rollen die mensen binnen organisaties vervullen, allemaal naadloos geïntegreerd met Microsoft Office. De bedrijfsoplossingen van Microsoft zullen ook samenwerken met servicegeoriënteerde applicaties en beschikken over een nieuwe rapportageomgeving, gebaseerd op SQL Server Reporting Services. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke, beveiligde intranet- en extranetomgeving, gebaseerd op Microsoft Office SharePoint Portal Server, voor optimale samenwerking binnen en tussen organisaties.

Voor de nabije toekomst zien de toekomstplannen voor de bedrijfsapplicaties van Microsoft Business Solutions er als volgt uit:

* Microsoft Business Solutions-Axapta - Microsoft zal in het tweede kwartaal van 2005 Microsoft Axapta 3.0 Service Pack 4 uitbrengen. Een bètaversie van Microsoft Axapta 4.0 wordt in het vierde kwartaal verwacht, terwijl het product naar verwachting in de eerste helft van 2006 zal worden vrijgegeven voor productie (RTM).
* Microsoft Business Solutions-Navision - Microsoft zal in het derde kwartaal van 2005 Microsoft Navision 4.01 lanceren.
* Microsoft Business Solutions CRM - De volgende versie van Microsoft CRM zal in het vierde kwartaal van 2005 worden vrijgegeven voor productie (RTM).

Tijdens de tweede fase, die in 2008 start, worden de innovatieve mogelijkheden van de oplossingen uit de eerste fase verder uitgebouwd, onder andere met een op modellen gebaseerde benadering van bedrijfsprocessen. De oplossingen die tijdens deze tweede fase gelanceerd worden, zullen optimaal gebruikmaken van de krachtige mogelijkheden van WinFX en Visual Studio .NET.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/498178). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.