Managed hosting door True

Oracle dwarsboomt SAP met bod op Retek

 

Oracle heeft via zijn website bekend gemaakt dat het een bod heeft uitgebracht op Retek. Saillant detail is echter dat Retek al akkoord was met een overname door concurrent SAP.

Oracle is bereid 9 dollar per aandeel te betalen, 50 dollarcent per aandeel meer dan SAP. Oracle wil voorkomen dat de Duitse aartsrivaal SAP Retek overneemt waardoor Oracle zijn leiderspositie op de Amerikaanse thuismarkt kwijtraakt. Oracle CEO Larry Ellison zegt: 'We willen alleen maar onze nummer 1-positie verdedigen.' 'De Retek-klanten die ik gesproken heb, hebben een voorkeur voor een overname door ons,' aldus Oracle president Charles Phillips. 'Het merendeel van de Retek-klanten heeft al een sterke band met Oracle.'

 

Retek is leverancier van detailhandelsoftware en juist in die markt ziet Oracle kansen. Nadat SAP eind februari al overeensstemming bereikte met Retek over een overname, wist Oracle tien procent van de Retek-aandelen in handen te krijgen. Na de overname van PeopleSoft door Oracle mengt het bedrijf zich nu dus weer in een overnamestrijd. Hoe de aandeelhouders van Retek zullen reageren op het concurrende bod van Oracle, is nog niet bekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/497904). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.