Managed hosting door True

Holland House distribueert PrintManagement Control

 

Holland House, leverancier van print- en output managementoplossingen, is door AK-Industrieinformatik benoemd tot exclusief distributeur van PrintManagementControl (PMC) in de Benelux.

PMC is een Client-Server applicatie die complexe correlaties en print/output processen in grote Windows-omgevingen overzichtelijk maakt. De oplossing is gebruiksvriendelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de bedrijfsbrede printomgeving. De grafische management interface toont vanuit één scherm alle beschikbare printservers, devices en printfiles.

Om escalaties in de outputdistributie te voorkomen is het noodzakelijk tijdig te reageren op eventuele problemen. PMC is uitgerust met mogelijkheden om snel de oorzaak van printproblemen te achterhalen en deze op basis van die informatie op te lossen. De PMC-client wordt continu gevoed met nieuwe informatie over de status van de printomgeving. De status van servers, devices and printfiles wordt weergegeven door middel van kleuren, zodat een helpdeskmedewerker of systeembeheerder aan de kleur kan zien of er een probleem heeft plaatsgevonden. De additionele optie Watch van PMC biedt operators en systeembeheerders een krachtige monitoring tool om alert te kunnen reageren op problemen in hun outputomgeving. Een permanente monitor voor specifieke problemen kan worden toegekend aan een enkel device of aan een groep van devices. Dankzij de Windows Explorer look & feel (slepen, plakken, muisklikken) is de leer- en acceptatiecurve van PMC zeer kort. Om het overzicht van servers, devices en printfiles tot een werkbaar overzicht te reduceren zijn er filters beschikbaar. PMC kan op een bestaande server worden geïnstalleerd.

PMC beschikt over een gecertificeerde interface voor SAP R/3 die gegevens en opdrachten ontvangt van het SAP-systeem, deze doorstuurt naar de PMC printserver en de statusinformatie via dezelfde route terugkoppelt aan het SAP-systeem. Gebruikers krijgen zo de exacte details omtrent de status en locatie van hun documenten rechtstreeks van de externe printservers. Printopdrachten worden gegarandeerd uitgevoerd zoals bedoeld, hetgeen uitermate belangrijk is wanneer printers op een remote locatie staan. Devices kunnen via een opmaakscherm snel en eenvoudig worden geconfigureerd. Het configureren van devices in SAP vergt daarna slechts een paar additionele muisklikken. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de configuratietijd, zowel in Windows als in SAP, enorm wordt gereduceerd.

In grote omgevingen met veel printservers is driver-management gecompliceerd en tijdrovend. De integrale driver-management functie van PMC slaat alle drivers op in een database. Daarnaast worden alle gegevens van de gebruikte drivers, versienummers, omgeving en datatypes opgeslagen. De driver-database kan gelijktijdig door meerdere servers worden gebruikt. Nieuwe drivers of updates kunnen eerst lokaal worden getest voordat ze globaal in gebruik worden genomen. Nadat een nieuwe driver is getest en vrijgegeven volgt distributie naar alle servers die deze driver nodig hebben.

PMC is te gebruiken door verschillende groepen mensen, met ieder zijn eigen taken en rechten. PMC beschikt hiertoe over een groot aantal gebruikersinstellingen. Permissies kunnen worden toegekend aan individuele gebruikers of aan een groep van gebruikers. Alleen gebruikers met bepaalde rechten mogen gespecificeerde taken of procedures uitvoeren.

PMC is uitgerust met diverse functies voor onderhoud en beheer van de printomgeving, zoals:

* globaal zoeken naar printfiles op basis van attributen zoals filenaam, gebruikersnaam, printernaam, datum of een combinatie hiervan;
* rerouten van een printopdracht middels slepen en plakken;
* bekijken van een printopdracht voordat deze geprint is;
* archiveren van printopdrachten na het printen en herprinten van gearchiveerde opdrachten;
* grote verscheidenheid aan waarschuwingsmechanismen door gebruik van akoestische en optische signalen om de helpdeskmedewerkers en systeembeheerders te attenderen op ‘events’.

‘Het beheren van een complexe Windows-printomgeving met de standaard Windows- printfaciliteiten is gecompliceerd en tijdrovend,’ aldus Berend Hofman, managing director bij Holland House. ‘PMC is een krachtige tool met een gecertificeerde SAP R/3 interface die in de behoefte van ondernemingen aan centraal management van hun totale printomgeving voorziet.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/497816). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.