Managed hosting door True

Kwakkelend Qualityhouse omgedoopt in Centric

 

Zorgen

Qualityhouse gaat sinds de start van dit jaar verder als Centric Test & Security Professionals. Het bedrijf heeft met 2013 opnieuw een moeilijk jaar achter de rug en hoopt via de naamsverandering duidelijker en sterker in de markt te komen te staan. Het testbedrijf wil als onderdeel van de grotere divisie Centric Staffing Services beter samenwerken met andere specialisten binnen het ict-huis, zoals Agile-ontwikkelaars en beveiligingsexperts. Voor 2014 zijn er al nieuwe klanten binnengehaald.

Op dit moment heeft het bedrijf nog 36 consultants in dienst plus elf staffuncties. Het personeelsverloop is hoog. Het afgelopen jaar verlieten zeventien medewerkers het bedrijf, waarvan een aantal junioren onvrijwillig, omdat er te weinig opdrachten werden binnengehaald. Ook vertrokken nieuwe, jonge medewerkers omdat zij elders meer kunnen verdienen. Daar het bedrijf al een aantal jaar met verlies draait worden er geen hoge salarissen aan nieuwkomers aangeboden. Ook salarisverhoging voor zittende medewerkers zit er amper in, blijkt uit informatie die Computable in bezit heeft.  

Verlies

Het klopt dat Qualityhouse in 2013 verlies heeft geleden, zegt een woordvoerster, maar de cijfers over 2013 zijn nog niet beschikbaar. Zij stelt overigens dat 'het natuurlijke personeelsverloop niet hoger is dan bij andere detacheringsorganisaties. Door de nog nauwere samenwerking met de andere bedrijfsonderdelen van Centric bieden we onze medewerkers komend jaar nog meer uitdagende projecten.' Ook ontkent zij dat junior testers geen salarisverhoging hebben gekregen. 'Meerdere junior testers zijn gepromoveerd naar medior tester. We vinden het belangrijk om marktconform te belonen.'

Ritesh Jaggan, directeur Centric Test & Security Professionals, blijft in de personeelsnieuwsbrief van december 2013 optimistisch. Ondanks de tegenvallende resultaten, de reorganisaties en het te hoge aantal bankzitters in 2013 wijst hij op de groei bij de activiteiten opleidingen en webinspecties. Ook het binnenhalen van een aantal nieuwe klanten en mantelpartijen wekt vertrouwen voor 2014, aldus Jaggan. Tot de nieuwe klanten behoren onder andere De Lage Landen, Gasunie, Equens en Thieme Meulenhoff.

Consolidatie

Centric nam in 2000 Qualityhouse over, dat toen nog in Naarden was gevestigd en nog zo'n honderd medewerkers telde. Voor Centric gold de aankoop als een kans om de eigen software-ontwikkeltak te verbreden en de positie in het financiële segment, waar Qualityhouse in opereert, te versterken. In 2004 moest de testclub verhuizen naar IJsselstein waar Centric diverse kantoren uit de streek rond Utrecht samenbracht.

Qualityhouse is niet het enige dochterbedrijf dat zijn naam wijzigt en onder de Centric-vlag doorgaat. Zo is Qmagic IT Professionals, een detacheerder van ict-beheerders, Centric IT Workforce gaan heten en gaat de belastinguitvoeringsdienst Xcensus voortaan door het leven als Centric Public Sector Service Center. De naamswijzigingen zijn volgens Centric een logisch vervolg op de steeds verdergaande samenwerking tussen de bedrijfsonderdelen.

Sinds november positioneert de automatiseerder zich met vier kernactiviteiten (Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services). Met de keuze voor één merknaam voor alle activiteiten in binnen- en buitenland wil Centric een impuls geven aan de zichtbaarheid van de organisatie om zodoende ook groeikansen te creëren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4969390). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.