Managed hosting door True

Gasunie verruilt Atos voor Sogeti bij app-beheer

 

Ict-dienstverlener Sogeti heeft een vierjarige overeenkomst gesloten met de Nederlandse Gasunie. Het ict-bedrijf beheert en onderhoudt ongeveer twintig bedrijfsapplicaties van het gasbedrijf. Het contract heeft een waarde van 1,2 miljoen euro.

Het gaat om bedrijfssoftware (geen mobiele apps) die wordt ingezet voor dagelijks werkzaamheden. Ze worden onder meer gebruikt voor facilitaire diensten, projectmanagement, de ideeënbus en slimme tekstverwerking. De opdracht omvat zowel maatwerkapplicaties als gestandaardiseerde software en software as a service (SaaS)-oplossingen. De applicaties werden voorheen beheerd en onderhouden door ict-dienstverlener Atos.

Het beheer en onderhoud van de applicaties wordt uitgevoerd op locatie. De ict-dienstverlener plaatst een ict-team bij Gasunie in Groningen. Daarnaast kan het gasbedrijf een beroep doen op ondersteuning door het kenniscentrum (Centre of Excellence) van de ict-dienstverlener. Bijvoorbeeld voor vakkennis over het gebruik van Microsoft-producten.

175 externe ict'ers

In juli 2013 sloot Gasunie een andere overeenkomst met Sogeti en negen andere ict-partijen voor de flexibele inhuur van ict'ers. Ook Accenture, Atos, Capgemini, Centric, Cimsolutions, KPN, Quintor, Harvey Nash en IT-Staffing (makelaars zzp'ers) maken deel uit van dat mantelcontract.

In totaal huurt Gasunie binnen de uitbestede ict-diensten 175 fte op jaarbasis in over een periode van vier jaar. De geraamde totale waarde voor de duur van de uitbestede diensten bedraagt tussen de tachtig en honderd miljoen euro.

De overeenkomst voor het beheer en onderhoud van de apps omvat een vast beheerteam. De vierjarige overeenkomst tussen Sogeti en de Gasunie kan met twee jaar worden verlengd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4948501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.