Managed hosting door True

ICT prioriteit bij productiviteitsverbetering

 

Ruim 82 procent van de organisaties (groter dan 50 werknemers) geeft aan dat productiviteitsverbetering door ICT een (zeer) belangrijk thema is in de huidige situatie.

Opvallend is echter dat slechts iets meer dan de helft van alle organisaties tevreden is met de mate waarin productiviteitsdoelstellingen in lijn zijn met de ICT-strategie. Dit blijkt uit een recent grootschalig onderzoek van Heliview Research in samenwerking met Microsoft onder 400 IT-managers. Het onderzoek heeft plaatsgevonden voorafgaand aan de Studiedag Productivity op 10 maart aanstaande, georganiseerd door Heliview en Microsoft.

Organisaties zijn zich dus zeer bewust van de mogelijke positieve impact van ICT op de productiviteit van werknemers. Het onderzoek toont aan dat vooral financieel administratieve processen efficiënter plaatsvinden door een juiste inzet van ICT. De tevredenheid met de gerealiseerde productiviteitsverbeteringen binnen deze processen wordt uitgedrukt met een 7,2. In mindere mate is dit het geval bij inkoopprocessen en de ICT-ondersteuning in marketing en communicatie. Het daadwerkelijk realiseren van productiviteitverbeteringen vraagt om een strategische focus op ICT en een heldere vertaalslag naar ICT-oplossingen. De aandacht bij het management voor ICT is bij het merendeel van de organisaties aanwezig. Door de druk op budgetten en de terughoudendheid waarmee wordt geïnvesteerd in ICT, is de inzet van ICT in de huidige situatie nog niet optimaal. Immers geeft zo’n 15 procent van de onderzochte organisaties aan dat de IT-infrastructuur (ruim) onvoldoende bijdraagt aan de productiviteit van werknemers. Als belangrijke uitdagingen voor het verbeteren van de productiviteit voor de komende twee jaar worden genoemd: het integreren van bedrijfsapplicaties en het investeren in nieuwe applicaties. Een meer optimale IT infrastructuur kan de productiviteit van werknemers aanzienlijk verbeteren. Een knelpunt bij ICT-investeringen is dat voor 40 procent van de organisaties productiviteitsverbeteringen na investeringen niet altijd meetbaar zijn. Een helder beeld van mogelijkheden om productiviteit te verbeteren met ICT en het gericht kunnen evalueren van de benodigde investeringen zijn dus cruciaal voor succes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/493929). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.