Managed hosting door True

Microsoft komt met Windows 8.1

 

Windows 8.1

Softwareleverancier Microsoft komt volgens eigen zeggen dan eindelijk met de update van Windows 8. De Nederlandse versie van het besturingssysteem Windows 8.1 is per direct gratis te downloaden in de online Windows-store. Vanaf 18 oktober 2013 is de software ook beschikbaar op nieuwe tablets en laptops in de winkel en als los pakket in de retail.

De afgelopen tijd heeft Microsoft feedback gekregen op Windows 8 en is hiermee aan de slag gegaan. Verschillende veranderingen werden in de update doorgevoerd. Zo was er veel te doen om het startmenu. In Windows 8.1 kan dit helemaal aangepast worden naar de eigen wensen. Naast de kleur van de tegels en de favorieten kan ook de indeling van het startmenu meegenomen worden.

De cloudopslag is ook verbeterd. Zo integreert het eenvoudiger met Skydrive. Een foto van bijvoorbeeld 40 MB op Skydrive wordt alleen als thumbnail op de tablet of laptop weergegeven. Dat scheelt nogal in geheugenverbruik. Ook is het multitasken in Windows 8.1 vereenvoudigd. Zo hoef je je niet meer vooraf aan te melden voor een Skype-gesprek en kun je apps naast elkaar openen en op meerdere beeldschermen laten draaien.

Zoals altijd kondigt Microsoft nieuwe versies van software op speciaal daarvoor bestemde blogs aan. Op de Windows 8.1-blog is meer informatie terug te vinden over het meest recente besturingssysteem van Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4901749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.